En Sıcak Konular

Doğan grubunda Dündar krizi

19 Şubat 2009 16:16 tsi
Maliye tarafından Doğan grubuna yönelik 826 milyon TL ceza kesilmesinin ardından ilginç bir gelişme yaşandı.

Doğan Medya Grubuna Maliye tarafından kesilen 826 milyon liralık vergi cezası üzerine dün akşam Star haberde bir açıklama okuyan Uğur Dündar hükümete ve Maliye müfettişlerine hakarete varan ifadeler kullandı. Doğan medya grubu adına yapılan bu açıklama nedense daha sonra değiştirildi ve içindeki ağır ifadeler kaldırıldı. Ancak ekrandan yapılan açıklamadaki ifadeler üzerine hükümet ve maliye harekete geçti. Uğur Dündar ve Doğan Medya hakkında hükümete ve maliye yetkililerine hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açılacak.

Doğan medya holdinge kesilen yüzlerce milyon liralık vergi cezası grupta şok etkisi meydana getirdi. İstanbul Halkalı Vergi Dairesi Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Yayın Holding'e 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ait vergi inceleme raporlarına dayanarak toplam 826 milyon 265 bin liralık vergi ceza ihbarnamesi tebliğ etti.

Tebliğ edilen ceza miktarının 132 milyon 921 bin lirası asıl borç, 693 milyon 179 bin liralık bölümü borcun zamanında ödenmemesinden doğan cezalar.

Gelişmelerin ardından Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Yayın Holding'ten bir yazılı açıklama geldi. Açıklamada; "eleştiri konusu yapılan şirketimiz uygulamalarının yasal düzenlemelere ve maliye bakanlığının tebliğ, sirküler ve muktezalarına uygun olduğu düşünülmektedir. Vergi inceleme raporlarında yer alan iddialara karşı her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır".

Ancak bu açıklamadan sonra dün akşam star ana haberde uğur dündar'ın okuduğu açıklama krize sebep oldu. Dündar televizyon ekranından hükümete ve maliye yetkilerine çok ağır ifadeler içeren bir açıklama okudu.

UĞUR DÜNDAR'IN 18.02.2009 TARİHİNDE OKUDUĞU AÇIKLAMASI:

"...GRUBU YOK ETME PLANINI UYGULAMAKLA GÖREVLENDİRİLDİĞİ ANLAŞILAN VERGİ ELEMANI KENDİSİNE ANLAŞMA İLE İLGİLİ BÜTÜN KANITLAR, BELGELER SUNULDUĞU HALDE BUNLARI DİKKATE ALMAYARAK TÜRK TİCARET HAYATINDA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ KASTİ BİR KARARA İMZA ATMIŞTIR.

...BÜTÜN SOMUT BELGELERE VE VERGİNİN YATIRILMIŞ OLMASINA RAĞMEN "BEN SENİ YEMEYE KARARLIYIM" DİYEN KURT MİSALİ 860 MİLYON LİRA GİBİ İNSAFSIZ BİR CEZAYI KESMİŞTİR.

Dündar'ın Star ana haberdeki açıklaması vergi elemanını hedef alan cümlelerin ardından bu kez hükümete yönelik ağır ifadeler içeren satırlarla devam etti:

UĞUR DÜNDAR'IN OKUDUĞU AÇIKLAMASI:

İKTİDARIN KASTI VE GADDARLIĞI BURADA DA KALMAMIŞ ORTADA SADECE 8 GÜNLÜK TARTIŞMALI BİR SÜRE ANLAŞMAZLIĞI VARKEN BUNU VERGİ KAÇAKÇILIĞI GİBİ AKIL ALMAZ BİR SUÇ KATEGORİSİNE SOKMUŞTUR.

Bu açıklama Star ana haberde okunmasının ardından adeta buharlaştı. bugünse gazetelere yansıyan açıklama olayı anlatan ve yasal hakların kullanılacağını ifade eden sade cümlelerden oluşuyordu.

Açıklamanın bir anda değişmesi üzerine kafalarda iki seçenek belirdi.

Ya Uğur Dündar ekrandan korsan açıklama yapmıştı

Ya da açıklamanın ağır olduğu fark edilerek çark edilmişti.

Fakat her ikisi de olsa hükümet ve maliye yetkilileri sert ve hakarete varan ifadeler üzerine Uğur Dündar ve Doğan Medya hakkında dava açmaya karar verdi. Uğur Dündar’ın ekranda okuduğu açıklamanın grubu daha zor durumda bırakması yeni bir krizi doğurdu.


samanyolu haber



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,522 µs