En Sıcak Konular

CHP'li başkandan trilyonluk kıyak

19 Şubat 2009 16:15 tsi
CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın, belediye parasıyla baldızına trilyonlar değerinde tesis satın aldığı iddia edildi.

'Yamyamları doyuramadım' sözüyle tarihe geçen Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın davaya konu olan trilyonluk tesisi baldızının damadının üzerine yaptığı belirlendi....

CHP'li üyeleri kastetmişti

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın CHP'li meclis üyelerini kastederek, "Yamyamları doyuramadım" sözüyle hatırlanan davanın altından yolsuzluk çıktı. Olayı soruşturan mülkiye müfettişleri, Eryılmaz'ın Ankara Gölbaşı'daki 71 dönümlük tesisi baldızının damadının üzerine yaptığını belirledi.

Damadın aylığı 2 bin 550 TL!

Müfettişler, yolsuzluğu tesislerin ilk sahibi Veysel Tunç'un ifadesinden yola çıkarak belirledi. Tunç, Eryılmaz'la tesisin belediyeye satışı konusunda anlaştıklarını, ancak tesisin damat Akif Başer'in üzerine yapıldığını söyledi. Başer'in gelirleri incelendi ve bin 800 TL maaş ve 750 TL de huzur hakkı aldığı ortaya çıktı.

'Yamyam' kavgasından yolsuzluk çıktı

Muzaffer Eryılmaz, "Yamyamları doyuramadım" dediği Gölbaşı'ndaki araziyi baldızının damadının üzerine yaptırmış 950 milyarlık tesisi alan damat 2 bin 500 lira maaşla çalışıyor!.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın CHP'li Meclis Üyeleri'ni kastederek "Yamyamları doyuramadım" sözleri başına bela oldu. Sözlerin basına sızmasıyla ortaya çıkan trilyonluk Pınar Tesisleri'nin satışına Mülkiye Müfettişleri el koydu.

Satışta muhatabım başkan

Başkan Eryılmaz, Gölbaşı'daki 71 dönümlük dinlenme tesisini belediyenin parasıyla, baldızının damadı üzerine yaptırmakla suçlanıyordu. İddialar üzerine Mülkiye Müfettişleri; Eryılmaz, baldızının damadı Akif Başer, bazı meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile şirketi satan Gölbaşı Pınar Tesisleri'nin ilk sahibi Veysel Tunç'un ifadesini aldı. Müfettiş raporuna yansıyan iddialara göre, Veysel Tunç, Pınar Tesisleri'ni satmak için Başkan Mustafa Eryılmaz'la anlaştı. Tunç, parasının tamamını ancak 2006 yılında aldığını söyledi ve "Satışta muhatabım Eryılmaz'dı. Ancak tesisin Akif Başer üzerinden yapıldığını öğrenince şok oldum" dedi. Tesisin yüzde 90 hisse ile Başer'e satıldığı da ortaya çıktı. Müfettişler 2 bin 550 lira maaşı olan Başer'in 950 milyar liralık tesisi alamayacağını belirtti. Mülkiye Müfettişleri, dosyayı savcılığa gönderdi.

Önce inkar etmişti...

Muzaffer Eryılmaz daha önce yaptığı açıklamalarda tesisin belediye için satın alınıp tapusunun bir akrabasına verildiği iddialarını yalanlamıştı: Eryılmaz, "Bu tesise Çankaya Belediyesi'nden 5 kuruş para aktarılmadı" demişti.

TAKVİM



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,619 µs