En Sıcak Konular

Doğan'ın açıklamaları mesnetsiz iftira

19 Şubat 2009 15:34 tsi
Maliye Bakanlığı, Doğan Holding'e kesilen 826,3 milyon lira cezayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Maliye; Doğan'da kaçakçılık suçları ve cezalarına ilişkin fiiller tespit ettik' dedi

Maliye Bakanlığı, Doğan Holding'e kesilen 826,3 milyon lira cezayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Söz konusu inceleme sırasında Vergi Usul Kanununun kaçakçılık suçları ve cezalarına ilişkin 359'uncu maddesi kapsamında fiiller tespit edildiğine işaret edilerek, yapılan vergi tarhiyatının yanı sıra, Kanun gereği bu vergi tutarının üç katı kadar da vergi ziyaı cezası uygulanması cihetine gidildiği vurgusu yapıldı.

Denetim elemanlarının, Vergi Usul Kanunu'na göre vergi inceleme yetkisine sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, vergi incelemesinden maksadın mükelleflerin ödemesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek olduğu belirtildi. Bakanlığa gelen bilgilerden hareketle, Doğan Holding AŞ nezdinde gelirler kontrolörleri tarafından 2003-2006 yıllarıyla ilgili vergi incelemesi yapıldığı belirtilerek, "İnceleme sonucunda düzenlenen raporlara istinaden ilgili vergi dairesi, adı geçen mükellef kuruma vergi kanunlarına göre cezalı vergi tarhiyatı yapmış ve tebliğ etmiştir." denildi.

Açıklamada, vergi incelemelerinin, ilgili denetim birimlerinin yıllık plan ve programları çerçevesinde yürütüldüğüne dikkat çekilerek, şu değerlendirme yapıldı: "Vergi incelemeleri, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmaya, beyana nazaran bir farklılık varsa bunu tespit etmeye, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını sağlamaya yönelik olarak yürütülmektedir. Böylece, bir yandan vergi ödevine ilişkin olarak haksız rekabet önlenmeye çalışılırken, diğer yandan da alınması gereken vergilerin tahsil edilerek Genel Bütçe'ye aktarılması sağlanmaktadır. Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemeleri de Bakanlığımızın öteden beri uygulaya geldiği genel teamüllere, yasal usul ve esaslara uygun olarak yürütülmüştür."

DOĞAN YAYIN HOLDİNG'İN AÇIKLAMALARI MESNETSİZ İFTİRA

Buna rağmen, Doğan Yayın Holding tarafından yapılan ve basında yer alan açıklamalarda, "Vergi denetim elemanının Grubu yok etme planını uygulamakla görevlendirildiği", "Haksız ve kasıtlı hareket edilerek insafsız ve kanunsuz bir ceza kesildiği", "Bu olayın Türk maliye tarihine en büyük vicdansızlık olarak geçeceği" gibi haksız ve mesnetsiz iftira ve suçlamalarda bulunulduğu bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında, tüm vergi mükelleflerinin kanunlara göre vergi incelemesine tabi olduğu belirtilirken, bu durumun Doğan Holding tarafından kabullenilemeyip saptırılmaya çalışıldığı kaydedildi. Açıklamada "Vergi kaçakçılığı gibi milli menfaatlerimize karşı işlenen ağır bir suç karşısında, hiçbir denetim elemanı görevini yerine getirmekte tereddüt etmez ve etmeyecektir." denildi. Ayrıca bakanlığın ve denetim elemanlarının tüm yasal yollara kesinlikle başvurulacağı ifade edildi.

(CİHAN)




Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs