-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Baykal, Sevigen'e sahip çıktı -Video

19 Şubat 2009 14:24 tsi
Baykal, Sevigen'e sahip çıktı -Video CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mehmet Sevigen ile ilgili yolsuzluk iddialarını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yakın çalışma arkadaşı ve partisinin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarını cevapladı. Baykal, Sevigen için tüm iddiaları reddeti. İş ilişkisini kabul etmeyen Baykal," Varsa bir belge ne yapacağımızı biz biliriz" şeklinde konuştu.

AKGÜN'E SORU SORDURTMADI
NTV'de Murat Akgün'ün özel konuğu olan Baykal, yolsuzluk yaptığı öne sürülen Mehmet Sevigen'e sahip çıktı. Sevigen'in istifa etmesini gerektiren bir durumun olmadığını söyleyen Baykal,  Şaban Dişli benzetmelerine ise sert çıktı. Ortada herhangi bir belgenin olmadığını iddia eden Baykal, "Şaban Dişli olayıyla hiçbir benzerlik yok. İmar değişikliği için hiçbir siyasi baskısı yok. Hatta hiçbir somut kanıt yok. Kredi için bir siyasi girişim de yok." dedi.

CHP lideri Baykal, Sevigen hakkındaki iddiaları gündeme getiren Vatan Gazetesi için 'bir gazete' tanımını yaparken, kendisine soru sormak isteyen Murat Akgün'e 3 kere engel olması dikkat çekti.

BAYKAL'IN SEVİGEN SAVUNMASINI İZLEYİN

Baykal'ın sözleri şöyle:

Şaban Dişli olayıyla hiçbir benzerlik yok. İmar değişikliği için hiçbir siyasi baskısı yok. Hatta hiçbir somut kanıt yok. Kredi için bir siyasi girişim de yok. Arsanın satışına sen de 200 bin dolar yatır, iş bittikten sonra sana da pay verelim deniliyor. Ama Sevigen bu parayı bulamadığı için yapılan protokol işlevsiz kalıyor. İmar yolsusluğu yok orta. Kredi tedariki yok. Yolsuzluk durumu söz konusu değil. Arsa sahibinin tamamen ticari teklifi söz konusudur. Sevigen'e ilgi duyduğu ortada. Ortada kanunlara göre bir suç yok. İlgi göstermek benim anlayışıma göre uygun değil. Partililerin ticari ilişkilere girmesini doğru bulmuyorum. Ama bunun önemli bir yolsuzluk olarak yansıtmak doğru değildir.

LİNÇ ETMEYİN
Ben bu tür şeylerde hassasiyet gösterilmesini beklerim. Ama ortada bir haksız kazanç yok. Çünkü para yatırılmadı. Ama herkes soruyor: "Orada dairesi var mı?" Bakıldı ama yok. Böyle linç olmaz, bir adamı öldürecekseniz sebebini de söyleyin.

ORTADA KASET YOK
Bu kişiyle ilgili bir süredir bir gazete yayınlar yapılıyor. Güya bir ses kaydı varmış, orada Sevigen'in adaydan 600 bin dolar istediği öne sürülüyordu. Ama aradan günler geçti, nerede kayıt, çıkmadı. Çıkıp bir özür bile dilemediler.
Diğer bir iddia ise biri çıkıp bir beste yapmış partiye getirmiş Sevigen bu kişiye demiş ki 'Sen fatura kes, bunun karşılığını be alırım' Oysa olaya şahit olan söz yazarı çıkıp dedi ki 'iyi ki ölmemişim, ben şahidim, böyle bir şey olmadı'
 

 

 

 

 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,656 µs