ilginç avukatı | " /> ilginç avukatı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon sanığı Ersöz'ün ilginç avukatı

19 Şubat 2009 13:42 tsi
Ergenekon sanığı Ersöz'ün ilginç avukatı 
Ergenekon Terör Örgütü tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kendisini savunması için teröristlere avukatlık yapan Ali Rıza Dizdar'ı tercih etmesi dikkat çekiyor.

Avukat Ali Rıza Dizdar, Sabancı suikasti sanığı DHKP-C'li terörist Fehriye Erdal başta olmak üzere çok sayıda teröristi müdafaa ettiği ortaya çıktı.

ERSÖZ'ÜN AVUKATI KİM?

Ergenekon Terör Örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınacağını haber alarak Rusya'ya kaçan ancak bir süre önce Ankara'da yakalanan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz şimdi de avukatıyla gündemde. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan ve bu şerefli kurumun üst makamlarına kadar yükselen bir General'in avukatının DHKP-C'li teröristleri de savunan kişi olduğu ortaya çıktı.


Türkiye ile çalışan bir Rus silah şirketine danışmanlık, ABD'li silah kaçakçılarıyla da ticaret yaptığı iddia edilen Ersöz, son günlerde hep hastalık iddialarıyla konuşuluyordu. En son GATA'ya yatmayı başaran Ersöz'ü bu süreçte avukatı Ali Rıza Dizdar temsil etti. Her fırsatta tahliye isteyen Dizdar'ın son açıklaması müvekkilinin düşerek başını çarptığı haberi oldu.

AVUKAT HEP'İN MECLİS ÜYESİ

Bir dönem Jandarma İstihbarat Dairesinin başında bulunan Ersöz'ün, karmaşık ilişkiler içinde olduğu iddiaları zaten konuşuluyordu. Avukat Ali Rıza Dizdar'ın da Ersöz gibi ilginç bir geçmişinin olduğu ortaya çıktı. En başta Dizdar terör örgütü PKK ile dirsek temasında olduğu gerekçesiyle kapatılan Halkın Emeği Partisi kısa adıyla HEP'in meclis üyeliğini yaptı.

FEHRİYE ERDAL'IN DA AVUKATI

Halen Çağdaş Hukukçular Derneği Üyesi olan Dizdar'ın davaları gözden geçirildiğinde bir başka terör örgütü DHKP-C üyelerinin avukatlığını yaptığı görülüyor. Sabancı suikasti sanığı DHKP-C üyesi Fehriye Erdal bu teröristlerin başında geliyor.

DİZDAR, TERÖR SUÇLULARINI SAVUNUYOR

Ersöz'ün Avukatı Ali Rıza Dizdar'ın üyesi olduğu Çağdaş Hukukçular Derneği legal bir oluşum. Ancak dernek üyesi avukatlar genellikle DHKP/C ve PKK gibi terör örgütüne mensup sanıkların davalarını takip etmekle tanınıyor. Dizdar bu derneğin sadece üyesi değil aynı zamanda İstanbul Şubesi Kurucu Başkanı da.

ERSÖZ - DİZDAR İŞBİRLİĞİ KAFA KARIŞTIRDI

TSK gibi teröristlere karşı mücadele eden bir kurumun üst basamaklarına kadar yükselen ve istihbarat biriminin başına getirilen bir kişinin teröristlere de avukatlık yapmış bir müdafi tercih etmesi kafaları karıştırdı.

BAĞLANTI KİRLİ İLİŞKİLERDEN Mİ?

Her ne kadar insanlar bir paşanın daha çok terör zanlılarını savunan bir avukatla işbirliğine girmesine anlam veremese de bu beraberlik Ergenekon'daki kirli ilişkilerin bir göstergesi olarak da yorumlanıyor.

Dizdar'ın Ergenekon sanığı Ersöz'ün avukatlığını üstlenmesi Çağdaş Hukukçular Derneği'nde de tartışmalara sebep oldu. Derneğin Ergenekonla anılmasından rahatsız olan bazı üyeler Ali Rıza Dizdar'ın Dernekten çıkarılması için çalışma başlattı.

samanyoluhaber



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,977 µs