En Sıcak Konular

Uygun, Erdoğan'la ne görüştüğünü açıkladı

19 Şubat 2009 13:35 tsi
Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Başbakan Erdoğan ile yaptığı sohbet ortamında geçen görüşmenin içeriğini açıkladı. "Eski bir kardeşi olarak sohbet ettik" diyen Uygun...

Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, kupayı kazanmak için Fenerbahçe'yi elemek zorunda olduklarını söyledi.

Ligde hafta sonu sahasında oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerindeki kondisyon salonunda yaptığı idmanla sürdüren lider Sivasspor'da, teknik direktör Uygun, antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile eşleşmelerinin hatırlatılması üzerine Uygun, kupada yarı finale 4 tane güzide ve birbirinden güçlü takımın kaldığını söyledi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi çok değerli takımların yarı finale kaldığını, bu takımlardan Fenerbahçe ile mücadele etmelerinin kendileri adına çok önemli olduğunu ifade eden Uygun, şunları kaydetti:

''Kupayı kazanmak istiyorsak da bunu başarmak zorundayız, yani rakibimizi, Fenerbahçe gibi büyük bir camiayı yenmek, elemek zorundayız. O yüzden zor geçeceğini biliyoruz, ama biz bu kupa için inandık, istedik, arzuladık, çalışıyoruz, inşallah da başaracağız. Bu bizim için çok önemli. Çünkü Sivas bu başarıyı yakaladığında, hem şehrin ufku değişmiş olacak, hem de 4 yıldan beri Turkcell Süper Lig'de mücadele eden bir takımın son zamanlarda gösterdiği başarıyı kupayla perçinlemiş olacak. O yüzden bu kupayı istiyoruz, arzuluyoruz. Böyle zor bir maçta da açıkçası kazanan taraf olmak istiyoruz.''

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da yaptığı görüşmede neler konuşulduğunun sorulması üzerine Uygun, şunları söyledi:

''Sayın Başbakanımızla, Türkiye'nin lideri ile spor üzerine, sevgi üzerine, dostluk üzerine sohbet ettik. Kendisini çok eskiden beri bir kardeşi olarak çok seven ve ona inanan bir insan olarak da yanına nezaket ziyaretinde bulunduk. Spor ile ilgili konuştuk, Sivassporumuz'un başardığı güzelliklerle ilgili konuştuk, Türkiye'nin sporu ile ilgili konuştuk, sohbet ettik. Ondan sonra da kendisi bize başarılar diledi. Yapılan güzelliklerden ve Türkiye'ye yapmayı düşündüğü bütün stadyum anlamındaki projelerden, sporla ilgili projelerden bahsetti.  Sivasspor'un başarısı ile gurur duyduğunu ve Anadolu'da güzel insanların inanarak, isteyerek çok güzel şeyler başardığını söyledi. O yüzden mutluyuz, kendisiyle görüşmüş olmaktan ve kendisinin bu güzel sözlerinden dolayı Sivas halkı olarak, Türk sporuna hizmet etmiş, Türk sporunu seven insanlar olarak kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.''

Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede Sivas'a yapılması planlanan yeni stadyum ile ilgili bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine ise Uygun, ''Yeni stadyum inşallah 2,5 sene gibi bir süre zarfında büyük bir ihtimalle tamamlanacak. Büyük bir ihtimalle bizim tesislerimizin karşısındaki yere 37 bin kişilik futbol stadı, spor salonları, yüzme havuzları, bu tarzdaki bütün spor kompleksleri tamamlanıp, inşallah Türk sporuna, Sivasspor sevenlerine armağan edilmiş olacak diye düşünüyoruz'' diye konuştu.

Eskişehirspor ile yapacakları maça da değinen Uygun, iyi bir kadroya ve ateşleyen bir taraftara sahip olan Eskişehirspor'un başında Rıza Çalımbay gibi de çok tecrübeli bir hocanın görev yaptığını ifade etti.

Maçın çok zor olacağını bildiklerini kaydeden Uygun, ''Liderliği devam ettirmek için taraftarımızın desteğiyle inşallah kazanmak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüzün olduğunu da biliyoruz'' dedi.

-''DÜM TEK TEK'' EŞLİĞİNDE İDMAN-

Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde kondisyon salonunda gerçekleşen idmanda, futbolcular müzik eşliğinde güç depoladı.

Uygun, futbolcularına aralarında 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Hadise'nin ''Düm Tek Tek'' adlı parçasının da bulunduğu çeşitli eserleri dinleterek fizik-kondisyona yönelik çalışma yaptırdı.

Dizindeki sakatlığı nedeniyle dün İzmir'de ameliyat edilen Hayrettin Yerlikaya ile izinli olduğu bildirilen Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç'in katılmadığı idmanda, futbolcuların neşeli olduğu gözlendi.

Sivasspor, Eskişehirspor maçı hazırlıklarını bugün saat 16.00'da yapacağı idmanla sürdürecek.

aa



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs