En Sıcak Konular

Erdoğan'a monşer kızından sert tepki !

19 Şubat 2009 12:03 tsi
Erdoğan'ın Davos çıkışına "monşer kızı"ndan sert yorum geldi. Babası eski bir diplomat olan Pelin Batu "Türkiye politik anlamda çok şey kaybetti" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatlara karşı tavrını eleştiren, kendi babası da eski bir diplomat olan sinema oyuncusu Pelin Batu, “Fevri çıkışlar, ya da ‘monşer’ diyerek, bir şey kazanamazsınız” dedi

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Nilüfer İlçe Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) katkılarıyla düzenlenen ‘Aydınlarla Yüzyüze’ toplantılarının konuğu sinema oyuncuları Pelin Batu ve Nilüfer Açıkalın oldu. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Basın Kültür Sarayı’nda dün gece gerçekleşen söyleşide sanatçılar, yazar yönlerini ve oyunculuklarını anlattı.

Eski büyükelçilerden İnal Batu’nun kızı olan Pelin Batu, bir gazetecinin yönelttiği “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatlara yönelik eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yanıtladı. Türkiye’de tahammülsüzlüğün başladığını, bununda insanları her alanda hataya sürükleyeceğini belirten Pelin Batu, şöyle dedi:

“Eleştiri sizi rahatsız edebilir. Diplomatlar ve dışişleriyle ilgilenen insanlar ülkesine hizmet eden, ülkesini sevip iyiliği için çalışan insanlar. CIA tarafından görevlendirilen, uzaydan gelmiş insanlar değil. Babamın meslektaşlarının çoğu, 1970’ler ve 80’ler boyunca ASALA tarafından öldürüldü. Onlar diplomasi mesleğini daha iyi anlayan insanlar. Ama siz insanları tahammülsüz, çirkin ve agresif bir şekilde saldırırsanız bu sizi kötü gösterir. Dolayısıyla Davos olsun sonrasında ki açıklamalar olsun, beni çok üzdü. Yanlışlığa yanlışlıkla cevap vermek, kabalığa kabalıkla cevap vermenin hiç doğru olmadığını düşünüyorum. Katil kötü bir şey yaptığında ona aynı şekilde cevap vermekle daha güçlü olmuyorsunuz.”

Başbakan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le Davos’ta yaşadığı tartışma sonrası, dünya basınından ve halktan gördüğü ilgiden haz almış olabileceğini vurgulayan Batu, “Fakat Başbakan Erdoğan’ın bu davranışı, Türkiye’ye politik anlamda çok şey kaybettirdi. Fevri çıkışlar ya da ‘monşer’ diyerek bir şey kazanmıyorsunuz. Hepimiz birlikte çalışarak bir şeyler yapabiliriz. AKP’li, CHP’li, siyah beyaz, dinci, laik, Türk, Kürt diye ayrılıyoruz. Ben kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum. Bir gruba ait olmakta istemiyorum” dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,449 µs