En Sıcak Konular

Doğan ve hükümet, yine uzlaşacak mı?

19 Şubat 2009 11:00 tsi
Doğan ve hükümet, yine uzlaşacak mı? Dün; Doğan Yayın Holding’in borsaya yaptığı açıklamaya göre, 826 milyon TL ceza ihbarnamesi almışlar! Merak ediyorum, Aydın Doğan’ın yanında, maaşla yazı yazan büyük gazeteciler, bu “rekor vergi kaçağı” hakkında ne yazacaklar? Ne y

Ali İhsan Karahasanoğlu - Vakit

Dün; Doğan Yayın Holding’in borsaya yaptığı açıklamaya göre, 826 milyon TL ceza ihbarnamesi almışlar!

Dile kolay!

826 milyon TL!

132 milyon TL’si ana para.. 693 milyon TL’si vergi ziyaı cezası..

Merak ediyorum, Aydın Doğan’ın yanında, maaşla yazı yazan büyük gazeteciler, bu “rekor vergi kaçağı” hakkında ne yazacaklar?

Ne yazabilirler ki?

Hiçbir şey yazamazlar!

Bırakın patronlarını eleştirmeyi, patronlarının savunmasını bile yapamazlar!

2x2=5 eder denilir mi hiç?

Patron için de olsa, vergi kaçağını savunabilirler mi hiç?

Nasıl olsa vatandaş dikkat etmez.. Kendileri bu haberi vermez, gündemde tutmazlarsa, diğer gazeteler de ne kadar yazarsa yazsın, geçiştiriverirler zaten!

Onlar da çok iyi biliyorlar, patronun vergi konusundaki uyanıklıklarını..

Dün yapılan açıklamada, “Konuya ilişkin geniş bir açıklama ayrıca yapılacak olup” deniliyorsa da, eminim o “geniş açıklama” bir türlü yapılamayacaktır!

Aslında “geniş açıklama” onlar yapmasalar da, Maliye Bakanlığı’nın yapması gerekir. İlgili vergi dairesinin yapması gerekir!

Hayır; isteğim tek taraflı bir açıklama da değil.. Ama halkın bilmesi gerekir, vergi dairesi ne gerekçe ile bu cezayı kesmiştir! Ceza kesilen vergi mükellefi, hangi gerekçe ile bu cezanın yanlış olduğunu iddia etmektedir.
Bilelim.

Kim uyanıktır bilelim.. Kim, kimi aldatıyor öğrenelim.

Günlerdir Doğan Medya Grubu’ndaki kriz haberlerini dikkatle izliyorum.. Bu bağlamda, son atakları, işsizlik haberleri üzerinde yoğunlaştı...

İşsizlik üzerine öyle bir yayın yapıyorlar ki, dersiniz ki bu hükümet döneminde işsizlik oranı ikiye katlanmış! Önceki gün, Milliyet gazetesi birinci sayfasının tamamını işsizliğin arttığı konusuna ayırmıştı.

Öyle uyanıklar ki, verdikleri haberlerde, tek taraflı bakış açısını ustalıkla kullanıyorlar! Toplumu kaos ortamına sürüklüyorlar!

Evet, son aylarda işsiz sayısı arttı. Bu doğru.. Ama bu haber verilirken, onun yanında, son yıllarda uygulamaya geçilen, “İşsizlik maaşı”nın, işsizliğin zararlarını azaltıcı rolünü de, bir satırla da olsa hatırlatmak gerekmez mi?
Bazıları “hükümet yalakalığı yapıyorsun” diyecek olsa da, dürüst olarak söylememiz gerekirse; işsiz sayısının artmasının bir sebebi de, aslında çalışıyor olup da, işsizlik maaşı almak için, “kâğıt üstünde işsiz görünenler”in olduğu gerçeği değil mi?

Haberin tüm olumlu ayrıntılarını gizleyerek veriyor Doğan medyası..

“Yandık bittik, mahvolduk, işsizlik oranı arttı” diyor! Güngör Uras’ından tutun, ekonomi ile hiç ilgisi olmayan yazarları bile aynı çizgide yazılar döktürüyor!

Öyle ise böyle buyurun..

Buyurun beyler, patronunuzun sadece bir şirketinden, kaçırdığı vergi sebebi ile devletin tahakkuk ettirdiği amme alacağı ile, kaç işsize maaş ödenir, birlikte hesaplayalım..

826 milyon TL’yi, asgari ücret üzerinden kabaca hesaplarsanız, 1.5 milyon işçiye bir ay maaş ödersiniz!
Yani, bugün medyaya hakim olan büyük patronun sadece bir şirketinin kaçırdığı verginin bugün ulaştığı rakam, 1.5 milyon insanın, bir ay boyunca çalışıp alacağı maaşa eşit!

Madem işsizlikten bu kadar şikâyetçisiniz, elinizi taşın altına koysanıza beyler!

Hemen yarın, gidip ödeyin o vergiyi.. Tabii cezası ile birlikte. Ödeyin ki, 1.5 milyon işsizin maaşı, haksız yere kasalarınızda kalmasın.

Tam aksine, dar gelirli, hatta işsiz vatandaşın mutfağına girsin o para!

Aydın Doğan ve etrafındaki 10 kişinin kasasına değil, 1.5 milyon işsizin evine girsin.. Evine ekmek götüremeyen gurebanın cebine girsin o para!

Ama eminim, Doğan’ın yanında çalışan o Ertuğrul Özkök’ler, o Oktay Ekşi’ler, o Yalçın Doğan’lar, o A. Hakan’lar, o Güneri Civaoğlu’lar, o Güngör Uras’lar, o Sedat Ergin’ler olduğu müddetçe, patronun o cezayı tam olarak ödemeyeceğinden eminim.

Öyle ise, bir çağrı da hükümete yapalım.

POAŞ’ta sergilediğiniz tavrı, bari bu sefer tekrarlamayın. 1.1 katrilyonluk vergi cezasını, 270 trilyona kapattınız! Fakir fukaranın hakkını, bir çırpıda siliverdiniz.

826 milyon TL’lik cezada bari, % 25 ile uzlaşmaya gitmeyin!

826 milyonluk vergi kaçağını, 300-400 milyon ile kapatmaya kalkışmayın!

Ödesin şu patron! Ödesin vergisini..

Tam olarak ödesin!



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,251 µs