En Sıcak Konular

Sigara yasağı erteleniyor mu?

19 Şubat 2009 10:47 tsi
19 Temmuz’dan itibaren restoran ve kıraathaneleri de kapsayacak olan sigara yasağının, ertelenmesi gündeme geldi.

Dünya Sağlık Örgütü, bu konuda duyumlar aldıklarını belirterek konuyu TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Erdöl’e iletti.

TBMM’den geçen ve 19 Temmuz tarihinden itibaren restoranlar ile kıraathaneleri de kapsayacak olan sigara yasağının, yasal bir değişiklik ile ertelenebileceği bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü Tütünle Mücadele Birimi bu konuda duyumlar aldıklarını belirterek, konuyu TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve kanunun mimarlarından Cevdet Erdöl’e iletti. Erdöl ise bir erteleme olmayacağını yasağın 19 Temmuz günü başlayacağını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü Tütünle Mücadele Birimi Başkanı Armanda Peruga, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı AKP milletvekili Erdöl’ü ziyaret ederek ‘’Türkiye'de görüştüğüm bazı restoran sahipleri, 19 Temmuzda yürürlüğe girecek olan sigara yasağına ilişkin kanunun erteleneceğini söylediler. Bu yönde beklenti var’’ dedi. Peruga, Türkiye'de iki hafta süreyle inceleme yaptıklarını ve tütün kontrolü alanında gelişme gördüklerini söyledi.

‘’DEPREM OLUR’’

Peruga ‘’ Türkiye'de, tütün kontrolüne ilişkin kanun, 19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle eğlence sektörü, kahvehaneler ve çay ocaklarını da kapsayacak. Hazırlık dönemi geçirilmesi lazım. Görüştüğümüz bazı restoran sahipleri, kanunun 19 Temmuzda yürürlüğe girmeyeceğini, erteleneceği yönünde beklentileri olduğunu söyledi. Temmuz 2009'da en küçük bir başarısızlık olması halinde bile, bu durum deprem etkisi yaratır.'' dedi.

Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl de sigara yasağını genişleten kanunun yürürlüğünün ertelenmeyeceğini ve 19 Temmuz günü yürürlüğe gireceğini söyledi. Yerel seçimlerden sonra 3,5 aylık bir zaman kalacağına dikkati çeken Erdöl, yasağa ilişkin hazırlık çalışmaları konusunda, TBMM olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

TBMM’de benimsenen ve 3 Ocak 2008 günü yürürlüğe giren yasa uyarınca konutlar hariç özel ve kamuya ait tüm kapalı mekanlarda, sigara ve tütün mamulü içmek yasaklanmış, kıraathane, lokanta, birahane, restoran ve kafeteryalarda ise yasağın başlangıç tarihi, 19 Temmuz 2009 olarak belirlenmişti.

gazeteport



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs