Tahliyelere özel takip! | " /> Tahliyelere özel takip! | "/>

En Sıcak Konular

Tahliyelere özel takip!

19 Şubat 2009 10:14 tsi
Tahliyelere özel takip! Adalet Bakanlığı, Ergenekon tutuklusu emekli paşaların, GATA'ya sevk zincirini ve tahliye gerekçesi sağlık raporlarını büyüteç altına alıyor. Bakanlığı harekete geçiren neden:

Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan emekli paşaların, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek İstanbul Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'ne sevk kararları ile tahliye olmalarını sağlayan raporlar, Adalet Bakanlığı tarafından büyüteç altına alınıyor. Bakanlık özel olarak görevlendirdiği müfettişler aracılığıyla, gerek tutukluyken tahliye edilen zanlılar gerekse doktorlarla görüşmeler yaparak tespitlerini rapora bağlayacak. Sağlık raporlarına yönelik soruşturma sinyali Emekli Tuğg. Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar'ın önceki günkü açıklaması ile gündeme geldi. Dizdar, müvekkili Ersöz'ün ifadesinin hastanede alınmasını isterken aynı zamanda, "Adalet Bakanlığı, Ergenekon zanlılarına verilen sağlık raporlarını soruşturacak" dedi.

NEDEN GATA?

Adalet Bakanlığı'nın, müfettiş görevlendirmesinde iki gelişmenin etkili olduğu iddia ediliyor. İlki emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un sahiplenmediği telefon görüşmesinin, paşanın GATA'da aynı zamanda yeniden tutuklanma ihtimaline karşı korunduğu izlenimini vermesi. İkincisi ise emekli Tuğg. Levent Ersöz'ün, Koşuyolu Araştırma Hastanesi'nde başlayıp, Silivri, Haseki ile son olarak GATA arasında mekik dokumasına varan sevk zinciri. Edinilen bilgiye göre, Adalet Bakanlığı müfettişleri, Ergenekon tutuklularının sağlık sorunlarını belgeleyen raporları inceleyerek işe başlayacak. İlk aşamada cezaevi doktorlarınca verilen "ileri tetkik ve tedavi için hastaneye sevki uygundur" yazılarını ele alacak. Ardından, hastanelerde konulan teşhisler ve önerilen tedaviler, sağlık kurullarının, düzenlediği raporlar değerlendirilecek. Tahliye şartlarının oluşup oluşmadığına ilişkin ise gerekirse bilirkişi görüşlerine başvurulabilecek. Müfettişler ayrıca, Ergenekon tutuklusu iken sağlık sorunları nedeni ile tahliye edilen emekli komutanların mutlaka GATA'ya sevkinin gerekip gerekmediğini de değerlendirecek. Bu incelemeler sırasında, hastaları tedavi eden doktorlarla da görüşülecek.

Kimler hasta oldu?

* Geçen yıl cezaevinde düşerek beyin kanaması geçiren ve tahliye edilen eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Org. Şener Eruygur'un tedavisi halen GATA'da sürüyor.

* 24 Eylül 2008'de Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 1. Ordu Komutanı Emekli Org. Hurşit Tolon, GATA'ya sevkinden sonra 6 Şubat 2009'da tahliye edildi.

* Hem prostat rahatsızlığı olan nem de kalp krizi geçiren eski Jandarma İstihbarat Başkanı Emekli Tuğg. Levent Ersöz GATA'ya kaldırıldı.

* Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 13 Nisan 2008'de hastaneye kaldırılarak stent takıldı.


Sabah

 



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,526 µs