En Sıcak Konular

Deniz Feneri dosyası nihayet geliyor

19 Şubat 2009 09:02 tsi
Hükümet ile muhalefet arasında büyük tartışmalar çıkaran dosya Berlin Büyükelçiliği'ne teslim edildi.

Deniz Feneri e.V dosyasını hazırlayan Frankfurt Savcılığı Sözcüsü Doris Möller Scheu, "Merakla beklenen dosya, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ne iletildi. Önümüzdeki hafta Türkiye Adalet Bakanlığı’na ulaşmış olur" dedi. Almanya Büyükelçiliği ise CHP’deki dosyanın avukatlar ve davayla ilgili kuruluşlara verilen kopyalar olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE’nin talebi üzerine Deniz Feneri e.V dosyasını hazırlayan Frankfurt Savcılığı Sözcüsü Doris Möller Scheu, dosyanın Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ne iletildiğini açıkladı. Scheu, "Dosya dün akşam (önceki akşam) iletilmiş. Artık dosya Almanya topraklarından çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgililerine verilmiştir. Sanırım Berlin Büyükelçiliği dosyayı en kısa zamanda gönderir ve Türkiye’de herkesin merakla beklediği dosya, önümüzdeki hafta Ankara’da Türkiye Adalet Bakanlığı’na ulaşmış olur" dedi.

Başbakan bile alamaz

Möller Scheu, diplomatik yolla gönderilen bir dosyanın Başbakan dahil, avukat veya bir başka üçüncü şahsa verilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu dosya diplomatik yollardan ulaşması gereken yere ulaştıktan sonra ilgili makama verilir. Ancak dosya yolda iken Başbakan dahil, birinin bu dosyayı alması veya ele geçirmesi söz konusu değildir. Türkiye’de son dönemde artan tartışmaları biliyoruz. Ancak o dosya (CHP MYK üyesi Ali Kılıç’ın açıkladığı Deniz Feneri dosyası) bizim gönderdiğimiz dosya değil. Almanya hiçbir üçüncü şahsa bu dosyayı vermemiştir."

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın isminin davada geçip geçmediğini hatırlamadığını belirten Scheu, "Ancak bu isim hakkında herhangi bir soruşturma yok. Zahid Akman hakkında Offenbach’taki kooperatifle ilgili soruşturma halen devam etmektedir" diye konuştu.

CHP’deki kopya

Almanya Büyükelçiliği, CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Kılıç’ınaçıkladığı Deniz Feneri e.V. dosyasının "avukatlar ve davayla ilgili kuruluşlara verilen kopyalar" olduğunu bildirdi. Büyükelçilikten bir yetkili, " Resmi dosya 3 bin sayfadan fazla tuttu. Bu belgeler en kısa zamanda Berlin’deki Türkiye Büyükelçiliği’ne teslim edilecek. Gecikme prosedür kaynaklı normal bir süreçtir" dedi.

hurriyet



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,219 µs