rüya takımı! | " /> rüya takımı! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ın rüya takımı!

19 Şubat 2009 08:57 tsi
Baykal'ın rüya takımı! CHP’nin tutuklu adayları şaşırttı! Yerel seçimlerde ‘yolsuzluklarla mücadele’ sözü veren CHP, ‘yolsuzluk ve rüşvet’ suçlamasıyla gözaltana alınan ve haklarında dava açılan partili başkanlarını yeniden aday gösterdi.

Ağır cezada yargılanan Edirne Belediye Başkanı Sedefçi yine CHP’nin adayı oldu. Halen tutuklu Alaçatı, Güzelbahçe ve Yalıkavak başkanlarını da meclis üyeliğine aday gösteren CHP, yasayı ‘hülle’ yoluyla aştı.

YEREL seçimlerde ‘yolsuzluklarla mücadele’ sözü veren CHP, ‘yolsuzluk ve rüşvet’ suçlamasıyla gözaltana alınan ve haklarında dava açılan partili başkanlarını yeniden aday gösterdi. İhale çetesi kurmakla suçlanan ve 124 gün cezaevinde kalan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla halen tutuklu İzmir Güzelbahçe ve Alaçatı belediye başkanları yine aday yapıldı.

CHP listelerindeki en çarpıcı isimlerden biri, Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi oldu. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği Arasta Operasyonu kapsamında 7 Mart 2008`de tutuklanan CHP’li Sedefçi, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındı. Sedefçi, 124 gün tutuklu kaldı ve Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve görevine iade edilen Sedefçi için 205 sayfalık iddianameyle 51.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

TUTUKLU BAŞKANA ADAYLIK FORMÜLÜ

CHP halen tutuklu bulunan başkanlarını da ‘Vekillik’ formülüyle aday gösterdi. Sarmaşık Operasyonu kapsamında tutuklanan CHP’nin Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran’ın yerine yine aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan CHP’li Meclis üyesi Mustafa İnce’yi aday gösterdi. Tutuklu bulunan Avkıran ise birinci sıradan Belediye Meclis üyeliğine aday oldu CHP’nin bu formülle Avkıran’ın seçimlerden sonra tahliye olması halinde İnce’yi istifa ettireceği, boşalan belediye başkanlığı koltuğuna meclis içinde yapılacak seçimle yeniden Avkıran’ı oturtmayı planladığı iddia edildi.

FARE KAPANINA ‘VEKİL’ OYUNU

FARE Kapanı Operasyonu kapsamında tutuklanan CHP’nin Alaçatı Belde Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın yerine meclis içinden seçilen Muharrem Özen aday gösterildi. CHP tutuklu Dalgıç’ı yine birinci sıradan belediye meclis üyesi adayı olarak gösterdi. CHP’li Muğla Bodrum Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan da, bakanlık tarafından görevden alındı ve hakkında açılan dava sürüyor. Ancak Saruhan yine aday listelerinde CHP Yalıkavak Belediye Başkan adayı olarak yer buldu.

CHP: SUÇLU DEĞİL

star’a konuşan İzmir CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, tutuklu başkanların aday gösterilmesiyle ilgili olarak, şu açıklamayı yaptı: ‘Ben başkanlarımızın masum olduğuna inanıyorum. Mahkeme süreci devam ediyor. Mahkeme ile suç henüz sabit görülmemiş. Dolayısıyla şu an suçsuz olarak bakmak zorundayız. Devam eden yargı süreci var. Mahkeme sonuçlanmadan suçlu demek doğru olmaz.’

star



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,483 µs