En Sıcak Konular

El Zeydi için karar günü!

19 Şubat 2009 08:50 tsi
El Zeydi için karar günü!
Eski ABD Bush'a ayakkabı fırlattığı için tutuklu yargılanan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi hakkında bugün hüküm verilecek.

Eski ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlattığı için tutuklu yargılanan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi hakkında bugün hüküm verilecek.

Muntazar El Zeydi'nin davasına bakan hakim Dıya El Kinani, yaptığı açıklamada, Muntazar El Zeydi hakkında, bugün yapılacak duruşmada hüküm verileceğini belirtti. El Kinani, 1969 yılında çıkarılan ve düzeltilmiş olan 111 no'lu Ceza Kanunu'nun 223 no'lu maddesi, 3. fıkrası uyarınca yargılanmakta olan El Zeydi'nin Irak'ı ziyaret eden yabancı bir ülkenin devlet başkanına saldırma suçundan hüküm giyeceğini ve mahkemenin vereceği karar hakkında bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Bugünkü duruşmanın herkese açık olacağını kaydeden El Kinani, "Muntazar El Zeydi'nin, Iraklı Avukatlar Sendikası Başkanı Dıya El Sa'di başkanlığındaki, yaklaşık 30 avukatın yer aldığı savunma heyeti tamamen Iraklılardan oluşuyor. Ayrıca El Zeydi'nin sağlık durumu, kardeşinin iddia ettiği gibi değil, son derece sağlıklı" dedi.

El Kinani, Irak yargısının bağımsız olduğunu, hiç kimsenin tesiri altında olmadığını ve Başbakan Nuri El Maliki'nin gazeteci El Zeydi konusunda kendilerini aramadığını ve herhangi bir talepte bulunmadığını kaydetti.

El Zeydi'nin ailesi de oğullarının serbest bırakılması için hiçbir Iraklı yetkiliyle görüşmediklerini her fırsatta belirtiyor.

El Zeydi'nin pişmanlık duyup duymadığının sorulması üzerine hakim El Kinani, "Daha önce yaptığımız sorgulamada El Zeydi pişmanlık duymadığını dile getirmişti. Bu eylemi 2007 yılında Bush'un Ramadi'ye yaptığı ziyarette gerçekleştirmek istediğini ama o zaman başarılı olamadığını ve bu eylemi planlı yaptığı için bir pişmanlık duymadığını söylüyor" dedi.

Bu arada Muntazar El Zeydi'nin kardeşi Meysem El Zeydi, AA muhabirine, ağabeyi hakkında bugün hüküm verileceği konusunda bilgi sahibi olduklarını, Irak adaletine güvenlerinin sonsuz olduğunu ve mahkemenin Irak halkını üzecek bir karar vereceğini tahmin etmediklerini, kararın ağır olması halinde savunma heyetinin temyize gideceğini söyledi.

Meysem El Zeydi, ağabeyinin çalıştığı El Bağdadiye televizyonu aracılığıyla yapacakları anonslarda halktan, bugün mahkeme önünde toplanarak Muntazar El Zeydi'nin serbest bırakılması için eylemde bulunmalarını isteyeceklerini bildirdi.

Muntazar El Zeydi'nin bir Avrupa ülkesine sığınma talebinde bulunduğu yönünde medyada çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Meysem El Zeydi, bu haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirterek, ağabeyinin kendisine, "Ben Irak'ta doğdum, Irak'ta yaşadım ve Irak'ta yaşamaya devam edeceğim. Ben bu eylemi Irak ve Iraklılar için yaptım" dediğini kaydetti.

aa



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs