En Sıcak Konular

Sevigen için düğmeye basan belli!

19 Şubat 2009 08:21 tsi
Sevigen için düğmeye basan belli! CHP'de seçim öncesindeki tartışmalar, bazı yöneticileri yıpratma kampanyasına dönüştü. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i istifanın eşiğinden döndüren liste krizinin altından parti içindeki 'hizip kavgası' çıktı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'e yönelik operasyonun düğmesine, Genel Sekreter Önder Sav'ın bastığı ileri sürülüyor.  
 
Sevigen hakkındaki belgeleri Sav'a yakın isimlerin sızdırdığı belirtiliyor. Bir rezidansa ortaklık karşılığı aracılık yaptığı ileri sürülen Sevigen, önceki gün bu iddiaları doğruladı. Ancak istifayı düşünmediğini kaydetti.

CHP'de Sevigen'in İstanbul, Sav'ın Ankara örgütleri üzerinde ağırlığı bulunuyor. İddiaya göre, Tekin'in istifa restine de belediye meclis üyeleri listesinin yarısının elenmesi sebep oldu. Sevigen'in İstanbul'daki listelere müdahalesi Tekin'i kızdırdı. Bu sebeple Sevigen'le ilgili dosyaların sızmasına göz yumdu. Yaşanan gelişmelerin ardından İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazete aracılığıyla Sevigen'e 'gereğini yapmalı' mesajını verdi. MYK ise Sevigen'e sahip çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i istifanın eşiğinden döndüren liste krizinin altından parti içindeki 'hizip kavgası' çıktı. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'e yönelik operasyonun düğmesine, Genel Sekreter Önder Sav'ın bastığı ileri sürülüyor. Deniz Baykal'ın en yakınındaki bu iki isim, daha önce de birçok olayda karşı karşıya gelmişti.

CHP'de yerel seçim öncesinde birçok örgütte liste krizi yaşandı. Tartışmalar, protestolara ve bazı yöneticileri yıpratma kampanyasına dönüştü. Sevigen hakkındaki belgelerin Önder Sav'a yakın isimler tarafından sızdırıldığı belirtiliyor. İstanbul'da bir rezidansa ortaklık karşılığı aracılık yaptığı ileri sürülen Sevigen, önceki gün düzenlediği basın toplantısında bu iddiaları doğruladı. Yaptığının etik olmadığını kabul etti, ancak ticarî faaliyetlerini sürdüreceğini kaydetti.

CHP'de Sevigen'in İstanbul, Sav'ın Ankara örgütleri üzerinde ağırlığı bulunuyor. İddialara göre, Sevigen'in İstanbul'daki listelere müdahale etmesi İl Başkanı Gürsel Tekin'i de kızdırdı. Bu sebeple Tekin, Sevigen'le ilgili dosyaların sızmasına göz yumdu. Sav ve Sevigen, Baykal'a yakın isimler olmasına karşın yıllardır rekabet halinde. Parti örgütünde eşit güçlere sahip olan taraflar, her kurultayda karşıt grupta yer alan yöneticilerin isimlerini Parti Meclisi (PM) listesinde çiziyor. Bu durum, neredeyse tüm kurultaylarda Sav ve Sevigen'in 80 kişilik PM'de en düşük oyu almasına sebep oluyor. Sevigen'le aynı safta yer alan eski Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, bir süre önce istifa etmişti.

Zafer Mutlu, 'akrabası aday' iddiasını yalanladı

Sevigen hakkındaki iddialar özellikle Vatan Gazetesi'nde büyütülüyor. Sevigen'e yakın kaynaklara göre bunun önemli bir sebebi var. Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun bir akrabası, CHP'de bir ilçeden aday olmak istedi. Ancak Sevigen'in müdahalesiyle, bu isim listeden çıkarıldı. Bu iddiayı Mutlu, kesin bir dille yalanlıyor. Mutlu, "Benim CHP'de siyaset yapan hiçbir akrabam yok. Bir şey konuşacak olsam, niye Sevigen'e gideyim? Sevigen kim ya? Böyle bir gayri ciddi şey olabilir mi? Herhangi bir akrabası için Mehmet Sevigen'den bir şey isteyen en alçak adamdır." ifadelerini kullanıyor.


Liste mağduru Çetin: CHP içinde çıkar grupları var

CHP'deki liste tartışmasının en ateşlisi Adana'da yaşandı. Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Genel Merkez'de tanıtılan Soner Çetin, birkaç gün sonra listeden çıkarıldı. Çetin, CHP'nin çeşitli örgütlerinde yaşanan bu tür olayların parti içindeki 'çıkar amaçlı gruplar' tarafından yapıldığı görüşünde. Çetin, Baykal'ın dürüstlüğünden şüphesi olmadığını, ancak bazı partililerin partiyi kendi çıkarları doğrultusunda yıprattığını söylüyor. Partideki dürüst anlayışın güçlenmesinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten Çetin, "Bu kesimler, kendilerinin bir kenara atılacağı korkusuyla hareket ediyor. Bu olaylar partiye zarar veriyor." ifadelerini kullanıyor.

zaman



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs