En Sıcak Konular

Adalet Bakanı ile baroların ‘sızdırma’ kavgası

19 Şubat 2009 08:17 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili basına yansıyan bilgilerin daha çok avukatlar aracılığıyla sızdığını öne sürerken Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) yüklendi.

“TBB Başkanı Özdemir Özok, yargı mensuplarını eleştireceği yerde bu bilgileri sızdıran ve aslında suç işleyen avukatlarla ilgili ne yapıyor?” diyen Şahin’e Özok’un yanıtı gecikmedi: “Bakan TTB’nin resen soruşturma yetkisi olmadığını bilmiyor olamaz.”
Şahin dün, ‘Yasama ve Yargı Etiği Alanındaki Gelişmeler’ konulu uluslararası konferans öncesinde, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bilgilerin basına sızmasıyla ilgili soruları yanıtladı. Kanada’da yaşayan Tuncay Güney’in 2001 yılında alınan ifade kasetlerinin aynı anda tüm televizyonlarda yayımlandığını anlatan Şahin, “İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kasetleri avukatlara vermiş. Avukatlar hemen medyaya servis yapmışlar” dedi.
Ergenekon tutuklusu İbrahim Şahin’e ait olduğu öne sürülen ifadeler de basına avukatlar tarafından sızdırıldığının öğrenildiğini söyleyen Şahin, “TBB Başkanı sayın Özok, yargı mensuplarını ve savcılarımızı eleştireceği yerde bu bilgileri sızdıran ve aslında suç işleyen avukatlarla ilgili ne yapıyor, İstanbul Barosu ne yapıyor?” diye sordu.

Özok’tan Deniz Fener’li yanıt
Şahin’e NTV’de canlı yanına çıkarak yanıt veren Özok’sa şunları söyledi: “Bakan Şahin’den bu sözleri duymuş olmanın hayretini yaşıyorum. Şahin avukat olmasından dolayı TBB’nin bu konuda neler yapabileceğini bilmektedir. TBB’nin re’sen soruşturma başlatma yetkisi yoktur. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bu konularda resen soruşturma başlatmaya yetkilidir. Bakan yargı mensupları olarak hâkimleri ve savcıları saydı ve avukatları dışarda kabul etti. Bunu da çok üzülerek izledim. Hangi duygularla hangi psikolojiyle bunu söyledi bilemiyorum. Ancak üzerinde Deniz Feneri gibi bir çok yolsuzluğu ortaya çıkaracak baskının altında olduğunu sanıyorum.”

CHP’li Anadol: Koskaca bir iftira
Tartışmalar sürürken bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol Şahin’e yüklenirken, Özok’a destek çıktı: “Sızdırma işini avukatların yaptığını söylemek koskoca bir iftiradır. Gizlilik kararı olan bu soruşturmada, avukatın  içeriye sokulmadığı sırada alınan ifadeleri basına kim sızdırdı? Savcılar hakkında bir inceleme yapıldı mı?”

Radikal



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,981 µs