En Sıcak Konular

Galatasaray'ın muhtemel 11'i

18 Şubat 2009 21:01 tsi
Galatasaray, UEFA Kupası 3. turunda bugün Bordeaux ile oynayacağı ilk karşılaşmada avantajlı bir sonuçla dönmenin hesaplarını yapıyor.

Cim Bom, Türkiye Kupası´ndan elendi, ligde de son haftalarda kötü gidiyor. Ancak şu anda bunun hiçbir önemi yok. Çünkü şimdi zafer zamanı. Avrupa arenasında rakip; Bordeaux...

İşte ekiplerin muhtemel 11'leri...


BORDEAUX: Rame Chalme Planus Henrique Tremoulinas Gourcuff
Wendel Chamakh Jussie Cavenaghi

GALATASARAY: Sanctis Sabri Meira Servet Volkan Barış M. Topal
Ayhan Lincoln Arda Baros

STAT: Chaban Delmas
SAAT: 21.45
HAKEMLER: Claudio Circhetta (İsviçre Fed.)
YAYIN: TRT 1


Cim Bom, Türkiye Kupası’ndan elendi, ligde de son haftalarda kötü gidiyor. Ancak şu anda bunun hiçbir önemi yok. Çünkü şimdi zafer zamanı. Avrupa arenasında rakip; Bordeaux...

Bu sezon sesleri çok çıkıyor, ülkelerindeki Lyon imparatorluğunu bile ciddi şekilde tehdit ediyorlar... Bordeaux’dan tabii ki çekiniyoruz ama kesinlikle korkmuyoruz. Burası UEFA Kupası, yani Kadıköy’e giden yol. Burada korkaklara yer yok. Hedefimiz belli: İlk maçta işi bitir, Ali Sami Yen’de şovunu yap. Parolamız ise: Fransızlar’ın ‘Horoz’u meşhursa, bizim de kapı gibi ‘Aslan’ımız var.

Hakan Balta'nın yerine Volkan Yaman..
Hakan’ın yokluğunda defansın solunda Volkan’a ilk 11’de forma verecek olan Teknik Direktör Michael Skibbe sadece 15 dakikası medyaya açık olan idmanda futbolcularına taktik ağırlıklı çalışmalar yaptırdı.

Bu arada Bordeaux’da bugün hava sıcaklığının gündüz  12, akşam 2 derece civarında olması bekleniyor. Bu arada Galatasaray’ın Avustralyalı yıldızı Kewell GSTV’ye tam kapasiteyle oynayacak düzeye ulaşmadığını söyledi.  Skibbe’nin Kewell’i maçın seyrine göre ikinci yarıda sahaya sürmeyi düşündüğü öğrenildi.

Bordeaux ile 3’te 0 yaptı
Cim-Bom, Avrupa kupalarında üst üste 3. kez eşleştiği Bordeaux’ya karşı hiç kazanamadı. Son 3 sezonda Fransız rakibiyle 3 kez karşılaşan Aslan bu maçlarda 2 kez yenilgiyle ayrılırken, 1 de beraberlik aldı. 2006-2007’de Şampiyonlar Ligi’nde İstanbul’da 0-0 berabere kaldığı Bordeaux’ya deplasmanda 3-1 yenilen Galatasaray geçen sezon UEFA grubunda Fransa’da oynanan maçtan da 2-1 mağlup ayrılmıştı.

UEFA’da 50. sınav bugün
Galatasaray, Bordeaux sınavıyla UEFA’daki 50. maçına çıkacak. Bundan önceki 49 müsabakada Aslan 19 galibiyet, 17 mağlubiyet ve 13 beraberlik elde etti. Avrupa arenası toplamında ise daha önce 215 maç oynayan Cim Bom, 80 galibiyet, 82 mağlubiyet ve 53 beraberlik yaşadı.

Fransızlar’la 16. randevu
Sarı-Kırmızılı ekip daha önce Fransız takımlarıyla 15 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 5’ini Galatasaray, 7’sini Fransızlar kazandı, 3 mücadele berabere sona erdi. Aslan attığı 15 gole karşın kalesinde 25 gol gördü.

Hakemler İsviçreli
Zorlu mücadeleyi İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Claudio Circhetta, Matthias Arnet ve Manuel Navarro yönetecek. 4. hakem ise Daniel Wermelinger. Türkiye, 2006 Dünya Kupası Elemeleri baraj maçlarında karşılaştığı İsviçre ile sahada çıkan kavga nedeniyle ciddi problemler yaşamıştı.

Yabancılar ne diyor?
Fransız medyası, Galatasaray maçına geniş yer ayırdı. Bordeaux kentinin en büyük gazetesi Sud Ouest, 3 kulvardaki yarışın takımı yıprattığını belirterek, “Temsilcimizin en önemli sorunu yoğun maç takvimi olacak” yorumunu yaptı. L’Equipe ise Galatasaray’ın en büyük kozunun, gurbetçilerin desteği olacağını öne sürdü.

internethaber

 



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,676 µs