En Sıcak Konular

Rusya'dan küresel ısınma uyarısı

18 Şubat 2009 20:03 tsi
Yapılan araştırmaya göre, küresel ısınma nedeniyle daha çok yangın, sel felaketi ve kuraklık bekleniyor.

Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre gelecek yüz yıl içinde küresel ısınma nedeniyle ülkeyi daha fazla orman yangını, sel felaketi ve kuraklık bekliyor.

Rusya Federal Hidrometeoroloji ve Çevre Gözlem Kurumu tarafından yapılan araştırma sonucunda, dondurucu sert kışlarıyla tanınan Rusya'yı ileride sel felaketleri ve kuraklığın beklediğinin ancak, küresel ısınmanın, daha sıcak kış ayları ve daha az kar gibi gibi olumlu sonuçlarının da olacağının anlaşıldığı belirtildi.

Araştırma raporunda, son yüz yıl içinde ülkede ortalama 2,33 derecelik bir ısınma olduğu, 20'nci yüzyılın ikinci yarısında uzak doğudaki Çukotka ve Sibirya bölgelerinde kış aylarında biriken kar tabakalarında azalma meydana geldiği belirtildi.

Yetkililerden değişen iklim koşullarına göre önlem almaları istenen raporda, aksi takdirde küresel ısınma yüzünden artacak sel felaketlerinin özellikle Hazar kıyısındaki köyleri ve kasabaları sular altında bırakacağı uyarısında bulunuldu.

Batı Sibirya'daki toprak sıcaklığında geçen yüzyılın son çeyreğinde 1 derecelik artış olduğu kaydedilen raporda, son 20 yılda Kuzey Kutbu'ndaki buz tabakalarının da "muntazaman" azaldığı ifade edildi.

Gözlem Kurumu Başkanı Aleksandır Bedritskiy yaptığı açıklamada, "Doğal olarak Rusya'da bir çok iklimsel farklılıklar var. Biz de tam olarak ne olduğunu bilmek için iklim değişikliği ve küresel ısınmanın Rusya'nın değişik bölgelerini nasıl etkileyeceğini öğrenmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Bedritskiy, havanın ısınmasının kış aylarının daha da kısalması anlamına geldiğini ve bu sayede enerji ve para tasarrufu yapılabileceğini söyledi.

aa



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs