'Gomez' açıklaması | " /> 'Gomez' açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Turhan Çömez'den 'Gomez' açıklaması

18 Şubat 2009 19:21 tsi
Turhan Çömez'den 'Gomez' açıklaması 
Ergenekon soruşturması kapsamında aranan AKP eski Milletvekili Turhan Çömez’in, İngiltere’den “oturma izni” istediğine ilişkin haberleri avukatları yalanladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan eski AKP Milletvekili Turhan Çömez’in, İngiltere’den “oturma izni” istediğine ilişkin bir gazetenin menşetinde yer alan haberin  doğru olmadığı, izin için her hangi bir makama da başvurusu olmadığı açıklandı.

Turhan Çömez’in avukatları  Engin Düzgün, Yağız Ali Dağlı ve Ömer Faruk Dere yaptıkları açıklamada, Turhan Çömez’le ilgili haberi “asılsız , gayri ahlaki ve gündem değiştirmeye yönelik” kurgulanmış bir haber olduğunu öne sürdüler.

Turhan Çömez’in avukatları, iddialara ilişkin şu açıklamayı yaptılar:

“Müvekkilimiz Sayın Çömez’in; habere konu oturma iznine ilişkin hiçbir başvurusu olmadığı gibi, müvekkilimin oturma iznine ihtiyacı da bulunmamaktadır. Söz konusu haberin içine itina ile monte edilen gizemli isimleri ise; müvekkilimiz kesinlikle tanımamaktadır. Ayrıca müvekkilimiz 07.06.2008 tarihinden itibaren İngiltere’de olup; eğitimini bir gün dahi aksatmamış ve İngiltere dışına da çıkmamıştır. 


Korku ve dezenformasyon imparatorluğu kurmak isteyenlerin bu nafile çabaları; Türkiye’nin hakiki gündemini değiştirmeye, düşünen beyinlere hükmetmeye yetmeyecek ve bu kurgunun mimarları, er ya da geç hem hukuk hem de kamu vicdanı nezdinde mahkum olacaklardır.

Müvekkilimiz ile ilgili olarak bahse konu haberlerin içerisinde yer alan hususların devlet eli ile öğrenilmesi son derece kolay iken;  devletin belli kurumlarını işgal eden kişilerin, devlet adamı olmanın gerektirdiği sorumlulukları ifa etmeksizin, basında çıkan ve doğruluğunu araştırmadıkları asılsız haberlere dayanarak beyanda bulunmaları da, bulundukları makamların ağırlığı ile çelişmektedir.

Bununla birlikte halen devam etmekte olan bir yargılamayı etkilemeye yönelik ve müvekkilimiz hakkında henüz bir isnat söz konusu değil iken ve müvekkilimize usulüne uygun herhangi bir yasal talep yapılmamışken, kendisini toplum nezdinde mahkum etmeye yönelik beyanların, sahiplerine hukuki sorumluluk doğuracağı da  unutulmamalıdır.

Bahse konu haber ve bundan sonra müvekkilimizle ilgili olarak yapılacak her türlü hukuka aykırı ve müvekkilimizin kişilik haklarını zedeleyecek girişimler karşısında, hukuki süreç en kısa zamanda başlatılacak ve gerekli yaptırımların uygulanması da hukuken sağlanacaktır. “

hurriyet



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs