En Sıcak Konular

Diyarbakır'da olaylar çıktı

18 Şubat 2009 17:16 tsi
DTP'li göstericiler Diyarbakır'ı karıştırdı. Valiliğin yasak kararını dinlemeyen provokatörler ortalığı birbirine kattı.

Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan olayları protesto etmek için yürüyen Demokratik Toplum Partisi (DTP)'liler, yine olay çıkardı.

AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı binasını taşlayan DTP'lilere polis müdahale etmek zorunda kaldı. Yaşanan küçük olaydan sonra grup dağılırken, Diyarbakır'da asayiş kısa sürede sağlandı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasının yıldönümü olan 15 Şubat'ta, DTP Diyarbakır il binası önünde toplanan ve yasa dışı yürümek isteyen gruba yapılan müdahaleyi protesto etmek için bugün yürüyen DTP öncülüğünde kalabalık yine olay çıkardı.

DTP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir araya gelen kalabalık, daha sonra Koşuyolu Parkı'na kadar yürüdü. Teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak valiyi istifaya çağıran grup, terör örgütü PKK'nın kullandığı bez parçalarını açtı.

Yürüyüşe DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, DTP Milletvekilleri Osman Özçelik, Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş, Şerafettin Halis, Hamit Geylani ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.

Koşuyolu Parkı'na gelerek seçim otobüsü üzerinde basın açıklaması yapan Ahmet Türk, daha sonra grubun sessizce dağılmasını istedi.

Türk'ün konuştuğu sırada yüzü poşu ile sarılı bir grup, basın mensuplarına saldırdı. DTP'li yöneticilerin araya girmesiyle gazeteciler zor kurtarıldı. Gazeteciler daha sonra DTP'li yöneticilerin bulunduğu seçim otobüsü üzerine çıkarak programı takip etmek zorunda kaldı.

Konuşmaların ardından DTP Diyarbakır İl Başkanlığı yönüne dağılan grup, Batıkent Kavşağı'nda bulunan AK Parti Bağlar ilçe Binası'na taşlı saldırıda bulundu. Taşlı saldırıda bulanan gruba, çevrede önlem alan polis müdahale etmek zorunda kaldı.

Yüzleri sarılı göstericiler, polise taşlı saldırıda bulunurken, çevik kuvvet polisi göz yaşartıcı gaz kullanarak grubu dağıttı. Kısa sürede güvenliği sağlayan polis Turgut Özal Bulvarı üzerinde güvenlik önlemi aldı.

 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs