Altınok'un kayıtları Levent Ersöz'den mi? | " /> Altınok'un kayıtları Levent Ersöz'den mi? | "/>

En Sıcak Konular

Altınok'un kayıtları Levent Ersöz'den mi?

18 Şubat 2009 17:08 tsi
Altınok'un kayıtları Levent Ersöz'den mi? 'Turgut Altınok'un ismi, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün mahkemede verdiği ifadede geçiyor' Gündeme bomba gibi düşen istifanın arkasında Ergenekon'un parmağı olabilir mi?

Sedef Şenkal Demir / HaberTürk

Ankara'nın büyük ilçelerinden Keçiören'de dört dönemdir belediye başkanlığı yapan Turgut Altınok'un en favori aday olmasına karşın adaylıktan çekilmesinin altında, bir kadınla birlikte göründüğü gizlice kaydedilmiş bir kaset olduğu iddiasının olduğu ileri sürüldü. Söz konusu kasetin günlerdir Ankara'da elden ele dolaştırıldığı belirtildi. Altınok'un Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile de uzun süredir anlaşamadığı ve aralarında sorun olduğu da biliniyordu.

Levent Ersöz'ün ifadesinde ismi geçti

AKP'den istifa eden Turgut Altınok'un ismi, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün mahkemede verdiği ifadede geçiyor. Ersöz'ün, kendisini ziyarete gelenlerin ses ve görüntülü kaydını almasıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, Turgut Altınok'un ismi Bedrettin Dalan, Cem Uzan ve Mehmet Emin Karamehmet gibi isimlerle birlikte anılıyor. Ersöz'ün kendisini ziyaret eden gerek diğer kişiler gerekse Turgut Altınok ile ilgili olarak, "Şüphelendiğimiz kişilerin kaydını alıyorduk. Bunu teşkilata zararı olmasın diye yapıyorduk. Bunlar daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na sunuluyordu" dediği belirtiliyor.

2004'de Büyükşehir'i istemişti

Turgut Altınok, "Keçiören'de kazandığım belediyecilik deneyimimi Büyükşehirde de göstermem gerek" diyerek, 2004 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklamış, Başbakan Erdoğan Gökçek'i tercih edip Altınok'a "Bir dahaki seçim için söz" demişti. Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için de Gökçek'i tercih etmişti.

İstifasını Başbakan istedi iddiası

Edinilen bilgiye göre, Altınok ile AKP yöneticileri ve Gökçek arasındaki sorun devam ederken, internette yayılan ve Altınok'un olduğu ileri sürülen uygunsuz görüntülerin varlığı Erdoğan'ın bilgisine de sunuldu. Erdoğan, bu bilgiyi aldıktan sonra da Altınok'un istifasını istedi, Altınok da önceki gece adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ancak Atınok'un sözkonusu kasetle ilgili olarak "komplo"değerlendirmesini yaptığı da öğrenildi.



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs