zorda | " /> zorda | "/>

En Sıcak Konular

CHP İstanbul'da zorda

18 Şubat 2009 17:01 tsi
CHP İstanbul'da zorda CHP Kılıçdaroğlu ile İstanbul’da iddialı olmak istiyordu. Ama Mehmet Sevigen ve istifanın eşiğinde dolaşan başkan adayları ile daha seçim olmadan kendilerini zora soktular. CHP Sevigen için ne karar verecek? Peki bu çekişme ve sıkıntılar ne için?

Adı İstanbul’da bir arsa yolsuzluğuna karışan ve yaptığı açıklama kamuoyunu tatmin etmeyen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in durumu, CHP’nin öncelikli gündemi haline geldi.

CHP İstanbul Milletvekili ve siyasette Deniz Baykal’ın en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinen Ali Topuz, Mehmet Sevigen’in durumunun Merkez Yönetim Kurulu’nda ele alacağını söyledi.

Arsa işinde aracılık yapmasının “etik olmayabileceğini” söyleyen Sevigen, herhangi bir rant elde etme amacı gütmediğini söylese de genel kanı inandırıcı olmadığı yönünde.

‘Gereğini yapmalı’
Gündeme getirdiği dosyalarla ünlenen Kemal Kılıçdaroğlu da Sevigen için “gereğini yapmalı” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “gereğini yapmalı”dan kastının istifa olduğu anlaşılıyor. İyi de nereden istifa etmesi gerekiyor? CHP’deki görevinden mi? CHP üyeliğinden mi? Yoksa milletvekilliğinden mi?

CHP MYK’sında Sevigen için bir karar verilecek mi, ne tür bir karar verilecek ya da “disipline havale etmek” yoluna mı gidilecek, göreceğiz.

Çıkacak sonuç ne olursa olsun, Deniz Baykal’ın kolay kolay Mehmet Sevigen’i gözden çıkarmayacağını söyleyelim. Çünkü Sevigen miting meydanlarında, toplantılarda Baykal’ın gözde “cazgırı” değildi sadece, aynı zamanda Baykal’ın meclis grubunda ve özellikle İstanbul örgütü içinde gözü-kulağı idi. Yaşı ve deneyimi itibarıyla CHP’nin “ak saçlıları” ya da “politbürosu” içerisinde doğrudan yer alıyor değildi belki, ama iyi bir “yedek politbüro” mensubu idi.

Böyle olunca, bu özeliklere sahip birinin “gözden çıkarılması”, çok ciddi sonuçlar yaratır ve bu sonuçların göze alınmasını gerektirir. Seçim öncesi bu tür bir kırılmayı göze alacak hali var mı CHP’nin?

İstanbul’da liste kavgaları…
Öte yandan İstanbul CHP’deki sarsıntı devam ediyor. İl Başkanı Gürsel Tekin’in istifa eder gibi yapmasıyla açığa çıkan “kaynama”, Tekin’in “istifadan vazgeçtim, sıkıntılarım giderildi” demesiyle aşılmadı.

CHP’nin kendini güçlü ve kazanmaya yakın gördüğü Kartal’da Altınok Öz, Maltepe’de Mustafa Zengin, Avcılar’da Mustafa Değirmenci istifa noktasına gelmiş isimler olarak medyaya da yansıdı. Diğer ilçelerde de “sıkıntıların” sürdüğü yönünde yoğun haber ve duyumlar geliyor…

Bu kaynamanın nedeni “listelerin hazırlanması” olarak gösteriliyor. Meclis üye adayları saptanırken herkesin kendi adamlarını listelere taşıması, çekişme ve sıkıntıları gizlenemez bir boyuta getirdi.

Peki bu çekişme ve sıkıntı ne için?

Tabii ki “hizmet” için! Öyle mi?

Mehmet Sevigen de zaten “maksat vatandaşa hizmet olsun” diye aracılık işleri yapıyormuş!

www.iyibilgi.com



Bu haber 978 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs