En Sıcak Konular

'İnsan namusunu satar mı?'

18 Şubat 2009 16:50 tsi
Son günlerde spor gündeminin tepesinden inmeyen 'Sahibinden satılık UEFA madalyası' konusunda Alper Tezcan sessizliğini bozdu.

2000 yılında UEFA Şampiyonu olan Galatasaray'ın kadrosunda yer alan Alper Tezcan, yaşadığı ciddi sakatlklar ve yanlış tedavi sonucu futbol hayatına genç yaşta nokta koydu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle dünyada sadece 20 tane bulunan 2000 yılı UEFA madalyasını bir internet sitesinde açık arttırmaya çıkaran Tezcan, aynı internet sitesinde kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Tezcan, gece hayatı nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldığı iddialarını da yanıtladı.

Bu madalyadan bir milyon dolar falan gibi bir gelir mi bekliyorsun? İkide bir ortaya çıkıp ne yapmak istiyorsun? Çok seviyorum dediğin Galatasaray'ı böyle mi yüceltmek istiyorsun? Seni bu işe yem olarak kullananların senin üzerinden Galatasaray'ı zor duruma düşürmek istediklerini hala anlamıyorsan, düştüğün bugünkü durumunda kaynağı onlardır unutma.

Yok kardeşim, sen nerden bileceksin tabi. Yine sana da teşekkür ediyorum ama beni bu duruma düşürenler utansın

Bu kararı almazdan önce şu anki kulüp yöneticilerinden hiç kimseyle görüşmen oldu mu?

Olmadı kardeşim.

Keşke dostum bu duruma Galatasaray yönetimi sahip çıksaydı. Ben elimden gelse bu artırmayı kazanır madalyayı da ibreti alem için senin boynuna geri takardım. Hakkında hayırlısı olsun. O kupadaki alın terin için de sonsuz teşekkürler.

Allah razı olsun. Beni çok mutlu ettin, Allah da seni mutlu etsin.

Kardeş Allah yardımcınız olsun. Umarım 2-3 milyara satarsınız.

Ben para her türlü kazanırım ama beni anlamanızı diliyorum.

Öleceğimi bilsem yine de satmazdım o madalyayı. Manevi değerini emin ol hiçbir para ödeyemez. Bak ne güzel de yazmışsın "dünyada sadece 20 adet var" diye. Yapma kapat şu açık artırmayı.

Ne yapayım kardeşim, mecburum. Mecbur olmasam satar mıyım? İnsan namusunu satar mı?

İnsan bir kere düşmeye görsün arkadaşım. Seni anlıyorum. Türkiye'de neden Nihatlar, Tuncaylar, Emreler, Tugaylar yurtdışında fark ediliyor ve başarılarına başarı katıyor. İşte bu yüzden. Seni bir futbolcu olarak çok iyi anlıyorum. Umarım istediğin gerçekleşir. Umarım dilediğine ulaşırsın. Çok ama çok üzülerek söylüyorum ülkede iyi ve kaliteli futbolcuyu barındırmıyorlar. Yanlız bu madalya olmamalıydı. Ama tabi bazı durumlarda kelimeler ifadesiz kalıyor.

Sağol kardeşim.

Ben bir Galatasaray taraftarıyım ama hakikaten sana yapılan insanlık dışı bir şey. Hikayeni duydum yemin ederim oturup ağladım ama keşke satılığa çıkarmasaydın şuan o madalyanın bile sende olması gurur duyulması gereken bir futbolcu olduğunun en büyük göstergesi. Hikayeni okuduktan sonra içimde Galatasaray sevgisi diye bir şey kalmadı. Sen bunları hak etmemiştin. Sana yapılan nankörlükten başka bir şey değil.

Beni mest ettin. Sana teşekkür ediyorum. Kardeşimsin benim

Gerçek Galatasaraylı olsaydın bu asil madalyayı asla satmazdın. “İnsan namusunu satar mı” diyorsun ama ne yapıyorsun?

Kardeş senin annen ameliyat kapısında kaldı mı? Bana onu söyle.

Abicim gerçekten hikâyeni okuyunca çok üzüldüm. Allah yardımcın Olsun...

Sağol kardeşim.

Kardeş herkes hayat mücadelesi veriyor. Birimizin kaderi daha berbat, birinin daha pozitif. Sen Galatasaray sevgini delikanlı gibi yaşıyorsan bu arttırmayı kapat, başkalarının eline malzeme verme. Şu an yapmış olduğun sana maddi değer getirebilir ama için rahat ediyor mu? Bu madalyanın manevi değerini karşılayacak mı alacak olduğun para?

Benim davam para değil. Anlamıyorsun. Senin annen ölüm döşeğinde olsaydı. Sen ne yapardın.

Hiç kafanı geleceğini yok ettiğin Silivri barlarına diskolarına vurmayı düşündün mü? Neden aynı Galatasaray Uğur'a, Linderoth'a senin yaşadığını iddia ettiğin muameleyi yapmadı hiç düşündün mü? Kendine en iyi bakman gereken dönemlerde sabahlara kadar o bar senin bu disko benim dolaşırken sonunu düşünmüş müydün? Kulüpten kaile alınıp cevabı yiyene kadar satmaya bak sana hiç de layık olmayan o madalyayı. Aksi takdirde hikayenin hiç de acıklı olmadığını anlayacaklar. Senden ricam eğer biraz olsun söylediklerine inanıyorsan Galatasaray'ın adını ağzına alma.

Sana bir şey diyeceğim. Silivri barlarını iyi biliyorsun herhalde ama ben bilmiyorum. Benim nerede yaşadığımı biliyor musun, beni ne kadar tanıyorsun? Silivriliyim ama ama Silivri’ye hiç uğramıyorum. Sadece ailemi görmeye gidiyorum. Bana bir tane bar ismi ver de bileyim. Sen ne kadar Galatasaraylısın onu öğrenmek istedim. Bu arada sana da teşekkür ediyorum. Ben senden daha fazla Galatasaraylıyım. Buyrun bunu ispat edelim istersen. Teşekkürler.




Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs