En Sıcak Konular

CHP açılımlarında son nokta!

18 Şubat 2009 16:00 tsi
Yaptığı çarşaf ve Kur'an kursu açılımı kamuoyunda çok tartışılan CHP, tarikat açılımından sonra bakın nasıl bir açılım daha yaptı. CHP açılımlara tam gaz devam ediyor.

Yaptığı çarşaf ve Kur'an kursu açılımı kamuoyunda çok tartışılan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Kastamonu'da seçim startını türbe ziyaretiyle verdi.

Seçim otobüsüyle Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'ne gelen CHP'liler kurban kesip dua etti. CHP'nin Kastamonu Belediye Başkan adayı Müjgan Alagöz, türbe ziyareti sırasında yanında getirdiği başörtüsünü bağladı. CHP'liler türbe ziyaretini ise açılım olarak kabul etmedi.

CHP Kastamonu teşkilatı seçim çalışmalarına yine çok tartışılacak bir şekilde başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk koyan Belediye Başkan adayı Müjgan Alagöz ve meclis üyeleri, daha sonra seçim otobüsleriyle Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'ne gelerek, kurban kesip dua etti. Türbede yanında getirdiği başörtüsünü takan Müjgan Alagöz, kurban kesim yerine geçerek, kasaba vekâlet verdi. Kurban kesildikten sonra Kastamonu CHP eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, kurbanın kanını kendi alnına ve belediye başkan adayının alnına sürdü.

"BU AÇILIM DEĞİL"

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Müjgan Alagöz, daha önce de birkaç kez türbe ziyareti yaptığını söyledi. Ziyaretin açılım olarak görülmemesinin altını çizen Alagöz, "Özelikle cumartesi günleri böyle yerlere geliyoruz. Bu her zaman yaptığımız bir şey. Türbe, inanç turizmi açısından önemli mekanlarımızdan. Düğünlerde, sünnetlerde geldiğimiz yer. Bunu farklı bir ziyaret veya açılım olarak görmüyorum. Bizim için olağan bir ziyaret" dedi.

"İKİ MUSTAFA'YA AŞIĞIZ"

Mehmet Yıldırım da burada yaptığı açıklamada Kastamonu'nun yetiştirdiği önemli ulema ve evliyalarından Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'ne gelerek kurban kestiklerini söyledi. Yıldırım, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iki Mustafa'ya aşığız, biri Mustafa Kemal Atatürk, biri de Hz Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizdir. Birilerinde birisi eksik. Bunu da herkes iyi biliyor." dedi.

Yıldırım, türbe ziyaretinin açılım olarak yorumlanmaması gerektiğini de belirterek, "Bu bir açılım değildir. Biz CHP'liler inançlara saygılıyız." dedi.

Türbede dua edip, kurban kesen CHP'liler daha sonra seçim otobüslerine binerek, çalışma yapmak için şehir merkezine hareket etti.




Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,657 µs