En Sıcak Konular

İşte Vatan'ın, Topbaş'a saldırı nedeni!

18 Şubat 2009 15:26 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vatan gazetesinin neden sürekli Saray muhallebicisini gündeme getirdiğini böyle açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beyoğlu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, "Sayın Baykal'ın Şaban Dişli olayını nasıl grubuna temcit pilavı gibi getirerek, defalarca bağıra bağıra konuştuğunu biliyoruz. Oysa o konuda Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir müdahalesi yoktur" dedi.

AK Parti Beyoğlu İlçe binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, İmar Müdürünün evinden yaklaşık 2 milyon TL çalındığına dair iddiaları hatırlatan gazetecilere, "Bahsedilen kişi İmar Müdürü değil İDO'nun yönetim kurulu üyesi. Bizim de danışmanımız değil, ama tanıdığımız bir insan. Biz bu olayı duyduktan sonra bu konu gündeme getirilmeden bir hafta önce biz bu konuyu bilgi ve bulgularla birlikte savcılığa ihbarını yaptık. Mağdur olan Fethi Turgut da avukata giderek mahkemeye müracaat etti. Bütün tutanaklar, belgeler şu anda yargıda. Konuyu yargıya anında götürdük. Bizim konuyu savcılığa bildirdiğimizde bir hafta sonra açıklamaya başladılar. Oysa buz konuyu biliyoruz ve yargıya götürdük. Tabi yargı sonucunda ne çıkacak onu göreceğiz. Biz asla kim olursa olsun böyle bir konuda müsamaha göstermeyiz. Ama onların bahsettiği gibi 2 milyon TL gibi rakamlar değil. Mağdurun ifade ettiği ve tutanaklardaki beyanlar bizim doğru gördüğümüz. Ama tabi yargı süreci var" şeklinde yanıt verdi.

Bir gazetenin sürekli kendi ailesi, çevresi ve işyerleri ile uğraştığını öne süren Topbaş, "Saray Muhallebicisi'ni manşetten düşürmüyor sağolsun. Niye? Çünkü kendilerinin Kemerburgaz'da işgal ederek ruhsatsız yaptıkları kaçak bir okulları var. Tabi burasıyla ilgili müfettişler gitmiş. Yıkım kararları almışlar. Öğrenciler var diye sezon sonu bekleniyor. Bunu biliyorlar. Bu nedenle bize veryansın ediyorlar. Bizi sindirmek, susturmak adına. Bugüne kadar hiç konuşmadım. Ama gazetenin manşetindeki asıl gerekçe oradaki kaçak okulunun, o haksız yeri üzerine geçirmeye çalıştığı araziyle ilgili bizim tutumumuzdan kaynaklanıyor. Bütün mesele bu. Ben hatta bir zamanlar 'Ne istediniz de alamadınız' diye sormuştum. 'Namerdiz, eğer bir şey istiyorsak' dediler. Ama bunu istiyorlar, istediklerinin bir tanesi bu. Gazete burada 220 dönüm araziye konmak istiyor ve tabi ki kaçak yapısını meşrulaştırmak istiyor. Bizden geçemediği için Vatan Gazetesi'nin devamlı manşetindeyiz biz. Bugün de yine manşetteyiz" diye konuştu.

Topbaş, söz konusu gazetenin beklentisinin 220 dönüm araziyi bir şekilde ele geçirip, milyarlarca rant sağlamak olduğunu iddia ederek şöyle konuştu;

"Orada kaçak yaptığı okulu meşru hale getirmek. Bizi geçemediği için bunları gündemde tutuyorlar ve bu devam edecek. En ufak şeyi büyütecekler. Biz hep sustuk, sabrettik. Ama 'Yağız hırsız ev sahibini bastırır' diye atasözü var. Böyle yaptıkları yanlışlıkları, yamuklukları örtbas etmek adına maalesef bizi manşetten düşürmüyorlar. Şimdi biz bekliyoruz. Eğer bu kadar ilkeli bir gazetecilik yapıyorlarsa, Mehmet Sevigen olayında nasıl bir gazetecilik yaptıklarını göreceğiz.

haber7



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs