En Sıcak Konular

CHP'li Anadol: Şahin suçu avukatlara yükledi

18 Şubat 2009 13:43 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasında, “daha çok avukatların bilgi sızdırdığı” yönündeki sözleri dolayısıyla Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e tepki göstererek, “Adalet Bakanı, suçu avukatlara yüklemeyi tercih ett

Parlamento'da basın toplantısı düzenleyen Anadol, Şahin'in, “Barolar Birliği Başkanı Sayın Özok, yargı mensuplarını ve savcılarımızı eleştireceği yerde bu bilgileri sızdıran ve aslında suç işleyen avukatlarla ilgili ne yapıyor, İstanbul Barosu ne yapıyor? Bu konuda kamuoyunun aydınlatırlarsa seviniriz” dediğini anımsattı.


Anadol, Adalet Bakanı Şahin'in kamuoyunu “yanıltma çabası” içinde olduğunu iddia ederek, “gizlilik kararı olan ve resmi makamlar tarafından en fazla basına servis yapılan Ergenekon davası ve soruşturmasıyla ilgili 9 soru önergesi verdiğini, ancak gerekli yanıtları alamadığını” ifade etti. Anadol, “Ama zeytinyağı gibi üste çıkararak, suçu, sızdırma eylemini, avukatların üstüne atan bir avukat Adalet Bakanı ile karşı geldik” dedi.


Ergenekon soruşturmasında, gizlilik kararı olduğu için avukatların, keşif, arama tutanağı, bilirkişi raporu ile müvekkillerinin ifadesine ulaşmakta güçlük çektiklerini ileri süren Anadol, buna örnek olarak da İlhan Selçuk'un avukatlarını gösterdi. Anadol, “Adalet Bakanı, avukatın bilgi sızdırmasını nereden uyduruyor, çıkarıyor? Çaresiz kalmışlar avukatlar. İlhan Selçuk'un ifadesini okuyamıyorlar. Ama İlhan Selçuk'un ifadesi ertesi gün gazetelerde boy boy çıkıyor. Kimi kandırıyor Adalet Bakanı?” diye sordu.


Almanya'daki Deniz Feneri davasından sonra, bu oluşumun Türkiye'deki bağlantılarına ilişkin iddiaların gündeme geldiğini, ancak harekete geçilmediğini savunan Anadol, şöyle konuştu:
“Savcılar, bunu niye ihbar kabul etmediler? İlla Almanya'dan dosyanın mı gelmesi lazım. Ergenekon davasındaki uygulama, emniyet örgütününde ve savcılıklarda, niye Deniz Fenerinde yapılmadı, hala niye yapılmıyor? Deniz Fenerinde, delillerin karartılması olasılığı yok muydu? Türkiye'deki Deniz Feneriyle ilgili delillerin karartılması tehlikesi açık ortada. Hukukçu olmaya lüzum yok. Ben, hukukçu olarak söylüyorum. Şimdi dosya gelse ne olacak? Türkiye'de Deniz Feneriyle ilgili deliller karartılmadı mı? Elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar. RTÜK'ün başında görev yapıyorlar. Basına etik konuda tavsiyelerde bulunma hakkını kendilerinde görüyorlar. Adalet Bakanı, bunun hesabını versin. Dosya gelmese ne olacaktı? Savcılara, suç duyurusunda bulunuyorum. İlla Deniz Feneri davası dosyasının Almanya'dan gelmesi mi lazım? Savcı yok mu bu ülkede?”

“SAVCILAR HAKKINDA BİR İNCELEME YAPILDI MI?”

Şahin'e, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili sorular yönelten Anadol, şunları kaydetti:
“Gizlilik kararı olan bu soruşturmada, avukatın bulunmadığı, içeriye sokulmadığı sırada alınan ifadeleri basına kim sızdırdı, kim servis yaptı? Kim sızdırabilir? Gazetecilere, niye yayınladınız diye dava, soruşturma açıyorlar. Savcılar hakkında bir inceleme yapıldı mı? Görevli olan savcıların sızdırma olasılığı yok mu? Avukatın olmadığı yerde kim var? Kamu görevlileri var. Sicil numaraları, isimleri, vardiyaları, ifadeleri alanlar belli. Avukatlar sızdıramaz mı? Sızdırır. Yüzde 5'dir bu soruşturmada. Sızdırma varsa eğer. Avukatın bulunmadığı yerlerdeki ifadelerin sızdırılması kimin tarafından yapıldı? Sabih Kanadoğlu'nun evinde arama yapılmadan evvel TRT'ye bilgiyi kim verdi Sayın Adalet Bakanı? Faturayı avukatlara çıkarıp bu işten sıyrılamazsınız. 3 defa yazı yazmışlar Almanya'ya, onu söylüyor. Hiç yazı yazılmasa, 10 defa yazılsa ve dosya gelse-gelmese, Türkiye'de savcı yok mu, hakim yok mu, yargı yok mu? Seçimler yaklaştıkça, yolsuzluklar çoğaldıkça, teker teker ortaya çıktıkça sıkışan Adalet Bakanı, en nihayet suçu avukatlara yüklemeyi tercih etti. Bu koskoca bir iftiradır.”

aa



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs