En Sıcak Konular

Gazeteciler bu kez Kılıçdaroğlu'nu terletti!

18 Şubat 2009 13:34 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları karşısında zor anlar yaşadı. İşte Kılıçdaroğlu'nun bugünkü sıkıntısı...

Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Saffet Bulut ile Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ni ziyaret etti. Taksicilere hitap ettikten sonra gazetecilerin soruları karşısında sıkıntı yaşayan Kılıçdaroğlu'na önce Mehmet Sevigen'in kar payı aldığı iddialarına ilişkin düşüncesi soruldu. Şahsi fikrinin zaten Milliyet Gazetesi'nin manşetinde yer aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Gereği yapılmalıdır'' sözlerine açıklık getirerek, ''Mehmet Sevigen iddialarla ilgili daha önce açıklama yaptı. Şunu söyledi; 'eğer kaset belge ortaya konuşsa ben istifa edeceğim' demişti. Biz de 'eğer ortada gerçekte kasetler belgeler varsa sayın Sevigen'in gereğini yapacağını düşündük ve bunu dillendirdik. Ben bunu söyledim.'' izahını yaptı.
Bir gazetecinin, söz konusu belgenin Vatan Gazetesi'nde yayınladığını söylemesi üzerine de ''Söyleyeceğimi söyledim arkadaşlar. Çok sağ olun'' uzaklaşmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında şan şöhret peşinde koştuğu için aday olduğu sözleri soruldu. Önce Gürsel Tekin söz alarak, ''Zaten yeterince şöhret olmuş hangi şöhreti olacak.''karşılığını verirken Kemal Kılıçdaroğlu ise ''Sayın başbakana soruyorum; şan şöhret peşinde koşmak neyi gerektiriyor. Bu ülkede yolsuzluklarla mücadele etmek şan şöhret peşinde koşmaksa elbette. Ben burada halkın sesini, taleplerini dillendiriyorum. İnsanlar yolsuzluktan bıkmış, Sayın Başbakan'ın da bunu duyması lazım. Hayır, bunları dile getirmeyin diyorsa onu gidip başka yerde anlatsın.'' diye konuştu.

Bir restoranda dosya alış-verişi yaptığı kişinin kim olduğuna da Kılıçdaroğlu sinirlenerek, ''Arkadaşlar, ben her konuştuğum kişiyi size açıklamak zorunda değilim. Bana bazı belgeler geliyor. Dokümanlar geliyor. Biz elbette onu değerlendiriyoruz.''yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Son zamanlarda Şişli Adliyesi'nden bir savcı ile görüştünüz mü?'' sorusuna ''Hayır''cevabını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir muhabirin SSK Genel Müdürlüğü döneminde kurumu zarara uğrattığı iddiasına ilişkin sorusu ile iyice bunalıp, ''Bu iddiaları ortaya atanlarla örneğin Kanal 7'de oturup, konuşmak isterim. Beni çağırır mısınız, davet eder misiniz. İzleyicilere sosyal sigortalar kurumunu anlatayım.'' şeklinde konuştu.

-TAKSİCİLERDEN OY İSTEDİ-

Kemal Kılıçdaroğlu, göreve geldikten sonra korsan taksicilerle mücadele edeceğini ve bu işe 6 ay gibi bir bir süre içinde çözüm getireceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu belediye tarafından her yıl taksicilerden belli miktarda alınan ücretin, sadece bir kez taksi plakası verilirken alınacağını söyledi. İstanbul'un bir sorunlar yumağı olduğunu ve bu sorulara çözüm getireceğini belirten Kılıçdaroğlu " Bunların 15 yılda yapamadığını 5 yılda yapacağım. Bunları onun korkusu sardı. Eğer söz verdiğim şeyleri yapamazsam gelin benden hesap sorun " dedi. Kılıçdaroğlu 30 Mart sabahı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kadir Topbaş'ın demokratik yollardan görevinden ayrılmak zorunda kalacağını da söyledi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yaptığı masadaki birkaç bardak yere düşerek kırıldı. Minibüsle gelen Kılıçdaroğlu, ayrılırken ticari taksiye binerek gazetecilere poz verdi.

Alınan bilgiye göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da Cuma günü saat 10.30'da Atatürk Havalimanı taksici esnafını ziyaret edeceği belirtildi.

 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs