kabak tadı verdi | " /> kabak tadı verdi | "/>

En Sıcak Konular

Bu film kabak tadı verdi

18 Şubat 2009 12:54 tsi
Bu film kabak tadı verdi Nisan kritik gelişmelere gebe. Türkiye “yeni anayasa” tartışmalarına odaklanacak. Bu tartışmaları “iple çeken” güçler var. Maksat, “memleket elden gidiyor” diyebilmenin bahanesi olsun. Yeni “Cumhuriyet Mitingleri&

Dünkü Taraf’ta Alper Görmüş, şimdiden ilan edilen Nisan ayının “yeni anayasa” gündemine ilişkin bir öngörüde bulundu ve “Siz bu filmi gördünüz: Mitinglere hazır olun” dedi.

Görmüş’ün de dikkat çektiği gibi artık ne iç, ne dış şartlar ve konjonktür itibarıyla klasik manada bir “darbe” yapmak mümkün görünmüyor.

Ergenekon soruşturmasıyla “darbe yapmanın şartlarını hazırlamak için planlar yapan” odakların hesapları da alt-üst olmuş durumda.

Ergenekon’un yakın bir zamanda bitirilmesi ve açıklanması beklenen ek iddianamesinin, ilkini gölgede bırakacağını şimdiden öngörmek mümkün.

Zira ilk iddianame, genel bir çıkarsama yapılacak olursa, “darbe koşullarını hazırlamak, olgunlaştırmak” amacıyla içerisine girilen ilişkiler, hazırlıklar ve bazı provokasyon eylemlerini dava konusu yapmıştı.

İkinci iddianamede ise, bilindiği gibi “darbe günlükleri”nin gündeme getirilmesi bekleniyor. Dolayısıyla direkt darbe hazırlıkları kapsamında yürütülen ilişki ve faaliyetler dava konusu olabilecek.

Bu hatırlatmayı şunun için yapıyoruz:

Önceki yıl gerçekleştirilen “Cumhuriyet Mitingleri”, yeni anayasa konusu gündeme getirildiğinde yine tekrarlanmak istenecek mi? Bu soruya “evet” demek için çokça nedenimiz var.

Ergenekon davası sürüyor, ama Ergenekon zihniyetine sahip olanlar da varlıklarını hissettirmek adına “ortam” ve “fırsat” kolluyorlar.

Bu “ortam”, yeni ve sivil bir anayasanın gündeme gelmesiyle oluşacaktır düşüncesi içerisindeler.

Nasıl ki 2007 Nisan’ındaki mitingler gündemdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri bahane edilerek düzenlendiyse, 2009 Nisan’ında da yeni anayasa gündemi, “memleket elden gidiyor” feveranının yeni bahanesi olmaya aday.

“Ulusalcı” güç odakları bu hesaplar içerisinde olabilir. Ancak unuttukları veya üzerinde kara kara düşündükleri bir şey var, o da şu: “Memleket elden gidiyor, anayasa elden gidiyor” kampanyası başlattıkları zaman, 2007’de olduğu gibi meydanları doldurabilecekler mi?

Bu soruyu Ergenekon’u küçümseyenlerin de düşünmesi gerek… Zira Ergenekon, kendi beraberinde bir toplumsal bilinç ve duyarlılık da geliştirdi.

Görüş ve iddiamız şu: Klasik manada darbe yapmanın şartları kadar, darbe çağrıları yapılan mitingler düzenlemenin de şartları ortadan kalkmıştır.

Bu fimi daha önce çok izledik ve artık kabak tadı veriyor…

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs