bir şok daha | " /> bir şok daha | "/>

En Sıcak Konular

Danıştay saldırısında bir şok daha

18 Şubat 2009 12:41 tsi
Danıştay saldırısında bir şok daha Danıştay saldırısında şok bir bilgi daha ortaya çıktı. Alparslan Arslan'a saldırıdan önce Mustafa Birden'in ev adresinin gönderildiği ortaya çıktı.

Danıştay saldırısında şok bir bilgi daha ortaya çıktı. Vakit gazetesi Alparslan Arslan'ın saldırıdan önce cep telefonuna gönderilen mesajı yayınladı. Mesajda saldırıda yaralanan üyelerden Mustafa Birden'in ev adresi bulunuyor.
 
SALDIRIDAN 2 GÜN ÖNCE...
Danıştay saldırısından 2 gün önce, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın cep telefonuna, Mustafa Birden’in ev adresi ve telefonu gibi kişisel bilgiler gönderilmiş. Avukat Orhan Kadı, 15 Mayıs 2006 tarihinde İstanbul’dan Ankara’ya yola çıkan Alparslan Arslan’a, saat 21:11’de, “Mustafa Birden - …… 06460 Çankaya / Ankara 0312 … .. ..” şeklinde mesaj atmış.

ARSLAN’IN, BİRDEN SORUSUNA VERDİĞİ CEVAP

Alparslan Arslan, kendisine Mustafa Birden’in ev adresi ve telefonuna ilişkin bilgiler geldiğini doğruluyor.

Alparslan Arslan, 20 Mayıs 2006 tarihinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunda, “Üst aramanızda elde edilen Motorola marka V-300 Model 0532 671 34 39 numaralı cep telefonunuza gelen mesajların incelenmesinde; Orhan …. isimli şahsa ait olan 0555 712 90 09 numaralı cep telefonundan 15 Mayıs 2006 günü saat 21:11’de “Mustafa Birden - …… 06460 Çankaya / Ankara 0312 … .. ..” şeklinde mesaj atıldığı anlaşılmıştır. Orhan isimli şahıs ile mesajda geçen Mustafa Birden isimli şahıslar kimlerdir? Konu hakkında detaylı bilgi veriniz...” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Mesajda ismi geçen Orhan isimli şahıs, benim ev arkadaşım olan Orhan Kadı’dır. Mustafa Birden, Danıştay 2. Daire Başkanı’dır. Mustafa Birden’in adresini internetten tespit etmiştim. Onu da not ederek evde bulunan gömleğimin cebine koymuştum. Orhan Kadı’yı telefonla arayarak gömleğimin cebindeki bu notu mesaj olarak göndermesini istedim. Orhan Kadı da bu mesajı bana gönderdi.”

İNTERNET ORTAMINDA ADRES BULUNMUYOR!

Alparslan Arslan’ın, Mustafa Birden’in adresini internetten bulduğuna ilişkin açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Mustafa Birden’in ev adresi, internet ortamında bulunmuyor! Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yetkililerinin sorgulamasında, Alparslan Arslan’ın yalan beyanına rağmen, Mustafa Birden’in ev adresi konusunu kapatması da dikkat çekiyor.

KADI: ADRESİ İSTEDİ, GÖNDERDİM

Avukat Orhan Kadı, Mustafa Birden’in adres ve telefonunu cep telefonundan mesajla Alparslan Arslan’a bildirdiğini söylüyor.

Avukat Orhan Kadı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde 20 Mayıs 2006 tarihinde ifade verdi. Alparslan Arslan ile birlikte Üsküdar Tabaklar Mahallesi’nde ikamet ettiklerini söyleyen Orhan Kadı, 15 Mayıs 2006 tarihinde saat 21:00 sıralarında İstanbul’da evinde bulunduğu sırada Alparslan Arslan’ın kendisine telefon açtığını, kendisine odanın kapısında asılan gömleğinin cebinde bir kağıt olduğunu, o kağıtta bir adres ve telefon numarasının yazılı olduğunu, onları kendisine ‘Mesaj olarak çek’ dediğini, ‘Mesaj çek’ demesinin sebebinin, Alparslan Arslan’ın cep telefonunda bozukluk olmasından dolayı söylemiş olabileceğini, kendisinin odasına giderek gömleğin cebinden kağıdı bulduğunu, kağıttaki notu Alparslan Arslan’a mesajla gönderdiğini, tekrar kağıdı gömleğinin cebine koyduğunu, bir daha kendisiyle görüşmediğini öne sürdü. Kadı, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit’e verdiği ifadede; kağıttaki bilgileri kendisine mesaj olarak gönderdiğini belirterek, “Ne amaçla istediğini, adresin kime ait olduğunu olay anına kadar bilmiyordum. Eylem amacıyla bu bilgileri mesajlanmasını istediğini bilseydim, yapmazdım” dedi.

ADRES NOTU DA KAYIP!

Mustafa Birden’in ev adresi ve telefonu gibi kişisel bilgilerinin yazıldığı notun, Danıştay dosyasında yer almaması da dikkat çekici. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yetkililerinin, söz konusu notu, Alparslan Arslan’ın yazıp yazmadığı, Mustafa Birden’in adres ve telefonu dışında başka bilgilerin bulunup bulunmadığına yönelik incelemeleri de yok!

SALDIRIDAN 1 HAFTA ÖNCE EŞİNE MUSTAFA BİRDEN’İN EVİ SORULMUŞ

Mustafa Birden’in eşi ve Danıştay 9. Daire Üyesi Zehra Birden’in, saldırıdan 1 hafta önce arandığını ve ev adresinin istendiğini açıklaması, saldırının hedefinin Mustafa Birden olduğunu gösteriyor.

Zehra Birden, 17 Mayıs 2006 tarihinde yaptığı açıklamada, “Saldırıdan 1 hafta önce birisi arayarak, “Yurtiçi Kargo’dan arıyoruz. Bir paketiniz var. Teslim etmemiz için adresiniz lazım” dedi. Ben de şüphelendiğim için ev adresini vermedim ve Danıştay’a göndermelerini istedim. Danıştay’ı da arayarak dikkatli olmaları için uyardım. Ancak bugüne kadar bir paket gelmedi. Herhalde bombalı paket göndereceklerdi. (…)” demişti.

ANKARA TEM, ZEHRA BİRDEN’İ ARAYAN KİŞİYİ DE ARAŞTIRMADI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Zehra Birden’i arayan ve ev adresini isteyen kimliği meçhul kişiyi de hiç araştırmadı!.. Ankara Emniyeti istese, Zehra Birden’in nereden arandığını ve kimin aradığını bulabilirdi! Bilindiği gibi Danıştay saldırısında Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti.

MESAJI ÇÖZECEK 4 SORU

1- Danıştay dosyasında, Mustafa Birden’in ev adresi ve telefonu gibi kişisel bilgilerinin yazılı olduğu not yer almıyor! İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri, Alparslan Arslan’ın Üsküdar’daki evinde arama yaptı ama cinayeti çözecek önemli belge olabilecek yazılı not, resmi tutanakta yer almadı!.. Söz konusu notun ne olduğu meçhul!

2- Alparslan Arslan’a, yazılı nottaki bilgileri gönderen avukat Orhan Kadı’ya, notun ne olduğu da sorulmadı. Orhan Kadı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulandı ama Mustafa Birden’e ilişkin notları yazanın Alparslan Arslan olup olmadığı sorulmadı…

3- Mustafa Birden’in eşi Zehra Birden, Danıştay saldırısından 1 hafta önce (10 Mayıs 2006) tarihinde arandığını ve ev adresinin istendiğini söylüyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Zehra Birden’i arayan kimliği meçhul şahsın bulunması için GSM şirketlerine neden başvuruda bulunmadı? Başvuru yapılsa, Zehra Birden’i arayan kişi ortaya çıkacaktı..

4- Zehra Birden, kimliği meçhul kişiyle yaptığı telefon konuşmasında ev adresini vermediğini söylüyor ve “Danıştay’ı da arayarak dikkatli olmaları için uyardım” diyor. Zehra Birden’in uyarısı neden dikkate alınmadı? Zehra Birden’in yaptığı uyarıyı not alan Danıştay görevlisi kim? Söz konusu görevlinin ifadesi alındı mı?

--------------------------------------------------------------------------------

İŞTE BELGE


vakit



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,804 µs