PKK değil JİTEM yaptı! PKK değil JİTEM yaptı!

En Sıcak Konular

Katliamı PKK değil JİTEM yaptı! 18 Şubat 2009 12:40 tsi
Katliamı 
PKK değil JİTEM yaptı! 1990'lı yılların en büyük faili meçhul olaylarından biri olan 'Güçlükonak katliamı'nın tanıkları o günü, (15 Ocak 1996'yı) bakın nasıl anlattı.

Derin devlet tartışmalarına yenisi eklendi. İnsan haklarından sorumlu eski Devlet Bakanı Adnan Ekmen, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Koçyurdu köyü minibüsünün 15 Ocak 1996'da taranarak yakılması sonucu dördü korucu 10 kişinin öldürüldüğü katliamı PKK'nın değil derin devletin yaptığını savunmuştu. "Amacım Ergenekon savcısının dikkatini çekmek" olduğunu söyleyen Ekmen, iddiaları şöyle dile getirmişti: "Kanıtım yok, duyumlarım, kendi araştırmalarım var. O dönemde olayın olduğu yere PKK'nın girmesi mümkün değildi. Tamamıyla güvenlik güçlerinin denetimindeydi. Yakılarak ölenlerin kimlikleri hemen açıklandı. Güvenlik güçlerince, 'Kimlikleri bizde' denilmişti. Deniz Baykal'a da anlattım. Ne sahiplendi, ne de bana engel oldu. Başbakan Çiller'e söylemek istediğimi iletince de 'Sen bilirsin ama başbakanın işi başından aşkın' dedi. Orası aydınlanmadan Ergenekon'dan sonuç alınamaz."

Ekmen'in 'kanıtım yok' diyerek anlattığı 'Güçlükonak katliamı'nda en büyük kanıtları ortaya çıktı. Katliamın canlı tanıkları o günü (15 Ocak 1996'yı) anlattı.

Güçlükonak katliamını kayıtlara düştüğü şekliyle bir özeti:

PKK 15 Aralık 1995 yılında tek taraflı ateşkes ilan etmişti. Kimileri fazla vakit kaybetmedi. 12 Ocak 1996 günü Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Gêrê (Çevrimli) ve Yatağan köylerine baskın yapan askerler, eski korucular Abdullah İlhan, Ahmet Kaya, Ali Nas, Neytullah İlhan, Halit Kaya ve Ramazan Oruç’u gözaltına aldı.
PKK’ya yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan köylüler, Taşkonak Jandarma Taburu’na götürüldü.

15 Ocak günü ise Koçyurdu köyü korucularından Hamit Yılmaz, Abdulhalim Yılmaz, Mehmet Öner ve Lokman Özdemir , “görev var” denilerek Ramazan Nas’a ait minübüsle aynı Tabur’a götürüldü. Gözaltındaki köylüler ve “görev” için götürülen korucular, Taşkonak Taburu’nda, Nas’a ait 56 AH 320 minibüse bindirilerek yola çıkarıldı. Minibüs Tabur ile Koçyurdu köyü arasında silahlı bir grup tarafından durdurularak kurşun yağmuruna tutuldu ve ardından içindekilerle birlikte yakıldı.

Olaydan bir gün sonra Ankara’da ne kadar yabancı gazeteci varsa onlara bir tur düzenlendi. Hepsi Güçlükonak’a götürüldü. Onlara, ‘Bakın PKK ateşkesi bozdu. İşte kanıtı’ dendi. Yalnız gazeteciler halkla konuşturulmadı. Ne de olsa yakın geçmişte yiğit başbakanımızın da Şemdinli halkı için söylediği gibi onların da tanıklığı geçerli değildi.
Oysa PKK, bu tür ‘zaferler’i üstlenmek konusunda hevesli bilinmesine rağmen bu saldırıyı üstlenmedi. Olayla ilgisinin olmadığını belirtti.

Genelkurmay’ın benzersiz bir hızla dünyaya PKK marifeti olarak ilan etmiş bulunduğu Güçlükonak katliamı davası kimilerinin gözünde kapanmamıştı. Öldürülen köylülerin yakınları da katliamdan devleti sorumlu tutuyordu. Kontrgerilla tarafından yapıldığını iddia edenler yargılandı.

Ekmen'in 'kanıtım yok' diyerek anlattığı 'Güçlükonak katliamı'nda en büyük kanıtları ortaya çıktı. Katliamın canlı tanıkları o günü (15 Ocak 1996'yı) anlattı.



Bu haber 6,250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,785 µs