En Sıcak Konular

ATO'da seçim maratonu başladı!

18 Şubat 2009 11:29 tsi
Ankara Ticaret Odasında (ATO) seçim maratonunun ilk etabı başladı. ATO üyeleri, 64 meslek komitesiyle 181 üyeli meclis için oy kullanmaya başladı.

Bugünkü seçimlerin ilk etabında meslek komiteleriyle meclis üyelerinin seçimi için ATO'da 64 sandık kuruldu. Seçimde meslek komiteleriyle meclis üyeleri tek pusula kullanılarak belirleniyor.

Hakim gözetiminde yapılan seçimde yaklaşık 20 bin üye 4 yıllığına 64 meslek komitesinin 426 üyesiyle 181 meclis üyesini belirlemek amacıyla oy kullanıyor.

Oy verme işleminin saat 9.00'da başladığı seçimlerde sandıklar saat 17.00'de açılarak oy tasnifi yapılacak.

ATO meclis üyesi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile ATO Başkanı Sinan Aygün, saat 10.30'da 54. Sıhhi Tesisat Malzemesi Satıcıları Meslek Komitesinde birlikte oy kullandılar.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Mayıs ayında gerçekleştirilecek Odalar Birliği Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa aday olabilmesi için ATO Meclisine seçilmesi gerekiyor. Yine ATO Başkanı Sinan Aygün'ün 23 Şubat Pazartesi günü yapılacak, ATO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri seçiminde başkanlığa aday olabilmesi için 54. Meslek Komitesinden ATO Meclisine seçilmesi şart.

Bugünkü seçimlerin ardından 23 Şubat Pazartesi günü 181 kişiden oluşan yeni Oda Meclisi, ATO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini aynı oy pusulası üzerinden belirlemek üzere yeniden sandık başına gidecek. Aynı gün ayrıca Disiplin Kurulu ile TOBB Genel Kurul Delegeleri seçimi de tamamlanacak.

Seçimin son etabı ise 24 Şubat Salı günü yapılacak. 181 üyeli Oda Meclisi, Meclis Başkanı, Yardımcısı ve Katip Üyeyi seçmek üzere son kez sandık başına gidecek. Aynı gün Meslek Komiteleri Başkan ve Yardımcıları ile Bütçe Hesapları Denetleme Komisyonu Başkan ve üyeleri seçimleri de gerçekleştirilecek.

28 Şubat Cumartesi günü ise yeni ATO Yönetim Kurulu kendi arasında yapacağı görev dağılımı ile 2 başkan yardımcısını belirleyecek.

-İZLENİMLER-

B arada ATO seçimlerine katılmak için üyelerin aşırı bir ilgi gösterdikleri gözlendi. ATO binasının çevresinde araç park edecek yer bulunamazken, birçok üyenin uzak yerlere park ettikleri araçlarından ATO'ya yürüdükleri görüldü.

ATO'da oldukça fazla güvenlik önlemi alındığı da dikkat çekti. Üyeler, bir kaç noktada güvenlik kontrolünden geçirildikten ve üzerlerindeki kesici aletlerle silahlar alındıktan sonra ATO binasına giriş yaptılar.


aa



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs