En Sıcak Konular

CHP'de 3 şok gelişme daha

18 Şubat 2009 10:56 tsi
CHP'de liste sarsıntısı sarsıntısı sürüyor. İki belediye başkanı adaylıktan çekiliyor. Bir ilçe başkanı görevden alındı.

CHP'de liste sarsıntısı sürüyor. İki belediye başkanı adaylıktan çekiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaklaşan yerel seçimler öncesi "liste krizi"yle karşı karşıya kaldı. CHP'nin Kartal Adayı Doktor Altınok Öz adaylıktan çekilme kararı aldı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise "Liste değişmediği taktirde istifa edeceğim" dedi.

CHP'nin İstanbul'a bağlı Kartal ilçesinin belediye başkan adayı Doktor Altınok Öz, Belediye ve İl Genel Meclisi adayları listesini beğenmedi. Tepkisini adaylıktan çekilerek göstereceğini açıklayan Altınok Öz, dün akşam saat 18.00'de seçim ofisini kapattı. Partililerin "Ne oldu, niye kapatıyorsun?" diye sorması üzerine Altınok Öz şu cevabı verdi: "Çıkan listede yer alan hiç kimseyi tanımıyorum. Bu listeyle seçime girmem. Gidin kendinize yeni bir aday bulun" dedi.

AVCILAR'DA DA KRİZ VAR

Öte yandan, CHP'nin Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci de listeye tepki gösteren isimlerden biri oldu. Başkan Değirmenci, Ankara'dan gelen listenin Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar tarafından değiştirildiğini söyledi. Değirmenci'nin yakın çevresine "İlçe başkanı listenin tamamını akrabalarıyla doldurmuş. Bu liste değişmezse istifa edeceğim" dedi.

ESENYURT'TA İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Liste kriziyle sarsılan CHP'de ilginç bir gelişme de Esenyurt'ta yaşandı. GERÇEK GÜNDEM'in edindiği bilgiye göre, Esenyurt'ta Doktor Bülünt Kerimoğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından İlçe Başkanı Erdal Aksoy, kendisine tam destek vereceğini söyledi. Çapan Ailesi'ne yakınlığıyla bilinen Esenyurt İlçe Başkanı Erdal Aksoy'un bu tavrına bir destek de Gürbüz Çapan'dan geldi. Cezaevinde olan Çapan "Bir bölen olmayacağım" diyerek CHP'nin adayını destekleyeceğini açıkladı. Çapan ve Aksoy'un açıklamalarının ardından CHP Genel Merkezi ilçe başkanını görevden aldı. Çapan da bunun üzerine "Tavrımızı gözden geçireceğiz, CHP'yi desteklemeyebiliriz" açıklaması yaptı.

gerçekgündem



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,858 µs