En Sıcak Konular

İzmir'de dev bir baskın daha

18 Şubat 2009 10:22 tsi
İzmir'in süper savcısı Murat Gök, 'Sarmaşık-2' için düğmeye bastı. CHP'li başkanın oğlu ve kızının da aralarında bulunduğu 50 kişiye yönelik operasyon yapıldı.

İzmir´de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök´ün talimatıyla bir ay önce gerçekleştirilen ve 74 kişinin gözaltına alındığı, 29´unun halen cezaevinde bulunduğu `Sarmaşık' operasyonunda tutuklanan CHP´li Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran´ın kızı Ebru Avkıran ile oğlu Murat Avkıran da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişiye yönelik olarak `Sarmaşık -2' adı verilen operasyona başlandı. Devam eden operasyon kapsamında Avkıran´ın oğlu ve kızının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bu sabah erken saatlerde yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyonda, 60´a yakın ev ve işyerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında daha önceki operasyonda tutuklanan Güzelbahçe Belediye Başaknı Ertan Avkıran´ın kızı ve oğlunun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınacakların sayısının 50´yi bulacağı belirtildi. Gözaltına alınanlar, Çınarlı semtindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Bozyakada´ki Terörle Mücadele Şubesi´ne götürüldü.

İlk operasyonda, rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak, imar kanununa aykırı davranmak, tehditle suçlanan ve Ertan Avkıran´ın da aralarında yer aldığı 39 kişi tutuklanmış, üst mahkemeye yapılan itirazlar üzerine 10´u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Avkıran ve diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri ise geri çevrilmişti.

Savcılıkça yürütülen soruşturma ikinci operasyonla devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi tutuklu başkan Ertan Avkıran´ı 29 Mart yerel seçimlerinde Güzelbahçe´den birinci sıradan belediye meclis üyesi adayı gösterdi.



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs