En Sıcak Konular

İki ayaklı köpekler, yavru köpeklerin boynunu kırdı!

18 Şubat 2009 10:00 tsi
İzmit’te Seka Park alanı girişindeki sahilde balıkçıların beslediği henüz birkaç aylık olan iki yavru köpek, akıllara durgunluk verecek vahşet uygulanarak telef edildi.

Biri karın bölgesinden bıçakla kesilerek ikiye ayrılan, diğerinin ise başı defalarca çevrilerek boynu kırılıp öldürülen yavru köpeklerin annesi ise yavrularının ölülerinin başından ayrılmadı. Seka Park girişindeki balık mezatının yakınında kırık bir sandalın altında barınan ’Fadik’ adlı köpek ile iki yavrusunu, mezat yerinde çalışanlarla, balıkçılar besliyordu. Dün sabah köpekleri görmek için kırık sandalın yanına gelen ve balık mezatında çalışan Celal Çetin, gördüğü korkunç manzara karşısında şoke oldu. Yavrularının başından ayrılmayan ’Fadik’ sürekli onları yalayarak uyandırmaya çalıştı. Celal Çetin, daha sonra poşete koyduğu yavru köpeklerin ölülerini, yakındaki çöp konteynerine attı. Ancak ’Fadik’, bu kez çöp konteynerinin yanından ayrılmadı.

hürriyet

Hayvanların, Allah'ın insanoğluna "emaneti" olduğunu göremeyen, çoğu zaman bu türden olayların "hayvanların günahı ne" sorusuyla karşılanan barbarlığa, gösterilen tepkiler yeterli mi? Oysa hayvanların "günahtan gayrı" tutulduğu unutulmamalı. Yani yaratıcı kararıyla "masum" ve "günahsızlar". Peki ya bu rezilliği yapanlar?

Bu barbarlık kanunen de suç. Yakalanırlar mı, yakalanırlarsa kamu vicdanını rahatlatacak ceza alırlar mı ayrı konu. İnsana düşen ise şu olabilir; Yaratıcı gözünde yavru hayvanların karınlarını deşenlerin bir cezası elbette var. Ama bunu artırabiliriz. Bize teslim edilen canlıların canını alanlardan "hak istemek" günahlarını artırır.

iyibilgi

 



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,535 µs