kaos planı | " /> kaos planı | "/>

En Sıcak Konular

PKK'dan seçim öncesi kaos planı

18 Şubat 2009 08:07 tsi
PKK'dan seçim öncesi kaos planı 
Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü sebebiyle yapılan gösteriler birçok ilde tansiyonu yükseltti. 15 Şubat'ta şiddete dönüşen eylemler, huzur isteyen vatandaşları tedirgin etti.

PKK'nın seçim sürecini provoke etmek için harekete geçtiğini hazırladığı raporla ortaya koyan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu amaçla çok sayıda PKK'lı teröristin Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Emniyet'e göre terör örgütü 29 Mart yerel seçimleri öncesine denk gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 21 Mart Nevruz kutlamalarını kana bulamayı planlıyor. Örgütün etnik çatışma ve kaos çıkarmak maksadıyla bombalı sabotaj ve suikast planlarına dikkat çekilen raporda, özellikle batı illerinde Türk-Kürt vatandaşları karşı karşıya getirerek etnik çatışma ortamı hazırlama planının altı çiziliyor. Raporda ayrıca Doğu ve Güneydoğu'daki başka parti adaylarının da açıkça tehdit edildiği kaydediliyor. Bölücü örgütün 'kaos stratejisi' karşısında emniyet teşkilatı alarma geçti. Genel müdürlük, PKK'nın eylem planı konusunda teşkilatı uyardı. Seçim sonuna kadar kurumda her türlü kurs, seminer konferans gibi etkinlikler askıya alındı. Çok sayıda Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisi kritik illere kaydırılacak.

81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen istihbarat raporunda, örgütün yerel seçim stratejisine dikkat çekildi. Örgütün etnik çatışma ve kaosa sebep olacak bombalı sabotaj ve suikastlar planladığı belirtildi. Raporda, PKK terör örgütünün özellikle batı illerinde Türk-Kürt vatandaşları karşı karşıya getirerek etnik çatışma ortamı hazırlamaya çalıştığının altı çiziliyor. Eylemler için Kuzey Irak'taki kamplarda eğitim gören teröristlerin yasadışı yollardan ülkeye sızmaya çalıştıklarının altı çizilirken, Hakkari ve Şırnak'taki sınır birlikleri Türkiye'ye sızmalara karşı teyakkuza geçirildi.

Terör örgütü PKK'nın seçim stratejisine karşı İçişleri Bakanlığı'nda alarm durumuna geçildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, illerin vali ve emniyet müdürleri ile bölge toplantılarında bir araya gelerek, terör ve istihbarat birimlerinden gelen bilgiler ışığında alınacak tedbirleri masaya yatırıyor. Gaziantep'le başlayan bölge toplantılarını Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon izledi.

DTP'nin gaz bombası iddiası doğru değil

Bu arada Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, DTP milletvekilleri ve belediye başkanlarının izinsiz gösteri sonrası yaptıkları açıklamalarının doğru olmadığını söyledi. Vali Mutlu, "DTP il binasına gaz bombası atıldığı yönündeki iddia büyük bir yalan, değerli halkımızı tahrik etmeye yönelik kışkırtıcı mahiyettedir." dedi. Vali Mutlu, gazetecilerin DTP'lilerin bugün Diyarbakır'da düzenleyeceği yürüyüş ile ilgili herhangi bir başvuruda bulunmadığını bildirdi.
 
zaman



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs