46 sır adamı | " /> 46 sır adamı | "/>

En Sıcak Konular

Vatikan'ın 46 sır adamı

18 Şubat 2009 08:04 tsi
Vatikan'ın 46 sır adamı İtalya'nın Milano kentinde anaokullarından, liseye kadar tüm okullarda din dersi zorunlu oldu. Farklı dinden olan ailelere de "Entegre olmak istiyorsanız çocuklarınızı derslere gönderin" mesajı verilmesi, ülkede tartışmalara yol açtı..

Dinin ülkedeki etkisi, siyasetle bağlantısı sık sık tartışmalara konu olan İtalya, benzer bir skandalla çalkalanıyor... Ülkenin modayla adını dünyaya duyuran kenti Milano'da belediye, ilköğretimde din dersi eğitimi vermek üzere 46 kişiyi işe aldı. Bu kararla ülkede ciddi bir tartışma patlak verdi. Hem din eğitiminin anaokullarına kadar inmesi, o 46 öğretmenin hiçbir sınava tabi tutulmadan, sırf Vatikan önerdiği için işe alınması sert tepki çekti.

UYUM İÇİN
Ülkenin en büyük sendikalarından Cgil, mali kriz nedeniyle yıllardır ilkokullara öğretmen alınmamasına karşın ani bir kararla "46 din öğretmeninin sınavsız alınmasını" eleştirdi. Belediyeyle bu hamleyi organize eden Milano Piskoposluğu ise Katolikler dışındaki öğrencilere "Katolik din eğitimi almalarını" tavsiye eden mektuplar hazırladı. Topluma daha iyi uyum sağlamaları için din derslerine katılmalarını önerdi.

'BİZİ DAHA İYİ ANLARSIN'
Mektupta "İtalya'da belki de kendini rahat hissetmiyorsun; insanları, dilimizi ve yaşam biçimimizi tanımıyorsun. Bizim tarihimiz 2 bin yıllık Katolik Hıristiyan tarihinin etkisinde kaldı" ifadesi kullanıldı. "Kilisenin tarihi ve düşüncesini" öğrenmenin kendisine yardımcı olacağı, istiyorsa derslere katılabileceği ve Hıristiyanlığa geçmek zorunda olmadığı da belirtildi. Bu kurs sayesinde kendi dinini de daha iyi anlayacağı, ırkçılık ve hoşgörüsüzlük gibi problemleri daha iyi göğüsleyeceği de vurgulandı. Milano Belediyesi'nin, Vatikan'ın bölge piskoposluğu ile imzaladığı anlaşmaya göre 175 ilkokulda din eğitimi zorunlu olarak verilecek.

Sabah



Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs