yok yok! | " /> yok yok! | "/>

En Sıcak Konular

Saçan'ın Ergenekon çuvallarında yok yok!

18 Şubat 2009 08:03 tsi
Saçan'ın Ergenekon çuvallarında yok yok! 
Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Adil Serdar Saçan'da ele geçirilen çuvalların sırrı çözülüyor.

Bugüne kadar sadece Tuncay Güney'e ait sorgu kayıtlarıyla gündeme gelen eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Saçan'ın arşivinde adeta yok yok. Savcıların, Fatih Adliyesi'nin deposunda 6 çuval bulduğu belirtilmişti.  
 
Ancak, dönemin DGM Savcısı İsa Dalgıç'ın hazırladığı tutanağa göre, Saçan'da toplam 14 çuval ile çok sayıda poşet içinde evrak ele geçirildi. Belgelerin, üzerinde '2, 7, 8, 11, 12, 15, 18, 19, 20' yazan 9 adet yeşil, '24B, 14, 16, 17' yazan 4 adet beyaz ve '13' yazan bir adet vişne çürüğü renkli çuvallarda saklandığı öğrenildi.

Belgelerde, siyasetçilerden işadamları ve mafya liderlerine kadar birçok kişi hakkında bilgi ve evrak var. Saçan'ın, kendisinden rüşvet aldığı ileri sürülen işadamı Erol Kohen ve eski Başbakan Tansu Çiller'in konuşma kayıtları da arşivlenmiş.

Adil Serdar Saçan'ın 'devletin gizli belgelerini kurum dışına çıkarmak' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasında savcılık tutanağı yer alıyor. 11 sayfalık tutanakta, çuvallardan çıkan belge ve ses-görüntü kasetleri tek tek sayılıyor. Saçan, mahkemedeki ifadesinde çuvalların kendisine ait olmadığını savunmuştu. Ancak evraklar arasında bulunan özel eşyalar, ajanda ve kimlikler çuvalların Saçan'a ait olduğunu gösteriyor. Dönemin DGM Savcısı İsa Dalgıç'ın imzasını taşıyan tutanakta, 13 Aralık 2003 tarihinde Gaziosmanpaşa'da Duyusan isimli bir şirkette İstanbul 4. No'lu DGM'nin kararıyla arama yapıldığı ve çuvallar içinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait evraklar bulunduğu belirtiliyor. Kayıt altına alınan, üzerinde '24B' yazılı beyaz çuval içinde; Emlak Değerler AŞ, Alternatif Bank AŞ Kıymetler Müdürlüğü, Demirbank Menkul Değerler Müdürlüğü'ne ait dilekçeler, Vakıflar Bankası'na ait hesap cetveli, yüzlerce sayfa tapu kayıtları, Gebze Orhan Mahallesi şuyulandırma tescil cetveli, Bayrampaşa Cezaevi'nde Alaattin Çakıcı'nın 7 adamının öldürülmesi olayında adı geçen Hakan Çillioğlu'na ait evraklar, 2001'de hayali ihracat suçundan yakalanan Mali Müşavir Abdurrahman Yakupreisoğlu'na ait belgeler yer alıyor. Yakupreisoğlu, 2001 yılında İzmir'de savcılığa verdiği ifadesinde eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ı hayali ihracat yapmakla suçlamış, İstanbul'daki hayali ihracatçıları Veli Küçük ile Sedat Peker'in koruduğunu iddia etmişti.

Savcının tutanağına göre üzerinde '8' yazan yeşil çuvalda; İlim Yayma Derneği'ne ilişkin müfettiş raporu, 13 numaralı vişne çürüğü rengi çuvalda; Adnan Oktar'ın başkanı olduğu BAV'a ilişkin soruşturma evrakları bulunuyor. '16' yazılı beyaz çuvalda; dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Devlet Denetleme Kurulu'na atadığı müfettiş Süreyya Turgut'a gönderilmek üzere hazırlanmış '2001 ceraimleri- gizlidir' yazılı sarı renkli klasör ele geçiriliyor. '19' ve '20' numaralı çuvallarda ise Gebze Belediyesi ön inceleme dosyası, Saçan'a ait öğrenci polis memuru giriş kartı, yurtdışı konferanslarda kullanılmak üzere kimlik belgesi, çok sayıda dolu fişek, görevi sırasında tutulmuş ajandalar ve bazı kadınlara ait çıplak fotoğrafların bulunduğu tespit ediliyor.

Çuvallarda ayrıca, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, bir dönem Çiller'le işbirliği yapan Tuğrul Türkeş ve Çiller'in yardımcısı Ümran Akkan'a ait 2002 Mart-Mayıs ve Haziran aylarındaki toplantı konuşmaları mevcut. Ergenekon sanığı Ümit Oğuztan, firari şüpheli Tuncay Güney, Organize Şube'de gözaltındayken intihar ettiği açıklanan uyuşturucu zanlısı Hüseyin Uzun, işadamı Korkmaz Yiğit, eski ülkücü Haluk Kırcı ve Bilim Araştırma Vakfı'na ilişkin operasyonda gözaltına alınan Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye ait video kasetleri ve mülakat kayıtlarının da çuvallarda ele geçirildiği tutanakta yazıyor.

Çuvaldan ismi çıkan, hayali ihracatla ilgili Balina operasyonu kapsamında 2001'de tutuklanan Abdurrahman Yakupreisoğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ifade vererek Saçan, Sedat Peker ve Tuncay Özkan'dan şikâyetçi oldu. Saçan'ın işkence yaptığı iddia edilen ve yine çuvallarda haklarında belge bulunan Bilim Araştırma Vakfı üyeleri de ETÖ savcılarına başvurdu. Saçan'ın da yer alacağı Ergenekon'la ilgili ikinci iddianamede, çuvalların ek klasörlerde yer alması bekleniyor.
 
zaman



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs