En Sıcak Konular

Kaç kişi işsizlik ödeneği aldı?

17 Şubat 2009 21:29 tsi
TBMM Genel Kurulunda, ekonomik krizi önlemeye ilişkin düzenlemeleri içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Tasarı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, küresel krizle ilgili araştırma önergesine sıcak baktığını söyleyerek, krizin dünyada istihdama ve üretime dönük çok ciddi tahribatının bulunduğunu dile getirdi.

İşsizlik sigortasında biriken para ve yararlananlara ilişkin soruya ise Çelik, "İşsizlik Sigortası fonunda 39 milyar 358 milyon liralık bir varlık söz konusu. Buradan 1 milyon 359 bin kişi istifade etmiştir. Bunlara yapılan toplam ödeme ise 1 milyar 915 milyon liradır. İşsizlik fonundan, işsizlik ödeneği alanların sayısı ocak ayı sonu itibariyle 244 bin kişidir. İşsizlik sigortasının en çok ödendiği illerin başında 119 bin kişiyle İstanbul, 32 bin kişiyle Bursa, 28 bin kişiyle İzmir, 21 bin kişiyle Ankara, 9 bin kişiyle de Adana geliyor" yanıtını verdi.

"Tasarı Makedon salatası"

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da tasarıda bir çok kanunda değişiklik yapılmasını eleştirdi. Tasarıyı "Makedon salatası, çuval yasası" olarak niteleyen Kaplan, "Küresel kriz teğet geçmedi, vatandaşın ciğerini delip geçiyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı G-20 ülkelerinin tamamının krize karşı önlem aldığını, Türkiye'nin ise bunu yapmadığını savunan Kaplan, Türkiye'de yaşanan krizin araştırılması için Meclis araştırması açılmasını istediklerini söyledi.

Tasarı üzerinde AK Parti grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, iktidarının alınan tedbirlerle krizi daha hafif atlatmaya çalıştıklarını söyledi.

MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu AK Parti iktidarının krizi göğüslemekte zorlandığını ve isabetli tedbirler alamadığını öne sürerek , AK Parti'liler tarafından Başbakan Erdoğan'ın her söylediğinin "nas" gibi kabul edildiğini öne sürdü. Kumcuoğlu, "Erdoğan peygamber değildir, onun söylediği de nas değildir" diye konuştu.

Bunun üzerine birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, kimlerin peygamber olduğunun belli olduğunu ifade ederek, "Bir bardak suda fırtına çıkarıyoruz" uyarısında bulundu. Genel Kurulda daha sonra tasarının maddelerine geçilmesi kabul edildi.



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs