En Sıcak Konular

Validen gaz bombası yalanlaması

17 Şubat 2009 20:14 tsi
Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, DTP'lilerin yarın düzenleyeceği yürüyüş ile ilgili valiliğe bir başvuruda bulunulmadığını bildirdi.

Vali Mutlu, Valilikte düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır'da 15 Şubat 2009 tarihinde çıkartılan olaylarla halkın esenliği ve kamu düzeninin izinsiz gösterilerle bozulmaya çalışıldığını söyleyerek, DTP Milletvekilleri ve belediye başkanlarının izinsiz gösteri sonrası yaptıkları açıklamalarının çarpıtıcı ve yanıltıcı olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, DTP Diyarbakır İl binasına gaz bombası atıldığı yönündeki açıklamaların kesinlikle yalın ve yanıltıcı olduğunu belirterek " DTP il binasının diğer siyasi partilerimizin binalarında olduğu gibi korunması, devletimizin güvencesi altındadır. Söz konusu gelişmelerin esas hedefi halkımızın huzurudur" dedi.

Vali Mutlu, gazetecilerin DTP'lilerin yarın Diyarbakır'da düzenleyeceği yürüyüş ile ilgili izin alıp almadığına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şuana kadar valiliğimize başvuru yoktur. Yasal başvuru yapıldığı takdirde bunu hukuk içerisinde değerlendiririz. Ancak Valiliğime müracaat olmadığı, izinsiz taleplerle yürüyüş yapılmak istendiği, kanunsuz gösterilere seçim güvenliğini de tehlikeye düşürecek şekilde halkın huzurunu ve güvenliğini sarsacak tutum ve davranışlara girişildiği taktirde hukukun tüm yetkilerini özenle kullanmaya devam edeceğini ifade ediyorum.

15 Şubat günü yapılan ve 2 bin civarında kişinin katıldığı gösteride olayları çıkaranlar sadece 100-150 kişilik bir guruptur. 100-150 kişinin çıkardığı olayları 850 bin kişilik bir şehre feda etmem. 100-150 kişinin hukuku 850 bin kişinin hukukunun üstünde değildir. Heleki böyle bir hukuk bir elinde taş bir elinde molotof kokteyliyle aranamaz, devlet böyle bir şeye müsaade etmez. Bu tür şahısların önünde yüzü poşulu yüzünü başını sarmış, elinde yasa dışı pankartlar, posterler taşıyan kişilerin önünde seçilmişlerin, bu halkın kutsal oylarıyla seçilmiş makamlara gelenlerin hakkı da değildir. Vatandaşa hizmet yeri bellidir, kanunsuzluğun önünde gitmek değildir."



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs