En Sıcak Konular

İzmir adayı belli oldu

17 Şubat 2009 14:49 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının 23. Dönem İzmir Milletvekili Harun Öztürk olduğunu açıkladı.

İzmir Hilot Oteli'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Zeki Sezer, adayını açıklamadan önce AK Parti ve CHP'ye yüklendi.

CHP'nin milletvekillerini belediye başkanlıklarına aday göstererek anayasa değişikliğinde oy kullanamaz hale geleceğini ve bunu da bilerek yaptığını öne süren Sezer, CHP ve AK Partili belediye başkanları ile milletvekillerine atıfta bulundu.

Son olarak CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'in, İstanbul'da karıştığı ve kamuoyuna yansıyan imar değişikliklerine gönderme yapan Sezer, "Kentler yağmalanıyor. Rant düzeni yürüyor. DSP'den seçilmiş belediyelerin olduğu belde, ilçe ve kentlerde en sade yöneticisinden, en üst yönetici ve milletvekillerine kadar o belediyelerin koridorlarına ihale takipçiliği, imar değişikliği yoluyla haksız rant elde etmek hesabıyla doldurmazlar, çirkin kadrolaşmayla kentin önünü tıkamak için doldurmazlar." diye konuştu.

DSP eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve kalp krizi sonrası hayata veda eden Ahmet Piriştina gibi bir aday aradıklarını belirten Sezer, aynı özellikleri olan Harun Öztürk'ü gördüklerini söyledi.

Harun Öztürk ise, İzmirli seçmenlerin AK Parti'nin yanı sıra CHP'yi de seçmemesini isteyerek, "29 Mart yerel seçimlerde İzmir'in tercihi Cumhuriyet Halk Partisi de olmamalı. Çünkü yeni açılımları ve tutarsız merkezi yönetimleriyle zihniyet olarak size AKP'yi de aratabilir. Belediye'de son dönemde gerçekleştirdikleri icraat ve çalışma tempoları da hepinizin malumlarıdır. Kendilerinin son açılımları nedeniyle her halde sol bir parti olarak tanımlamakta zorlanacaklardır." şeklinde konuştu.

29 marttaki seçimlerde İzmirlilerin DSP'ye oy vermesini isteyen Öztürk, şunları söyledi: "Ne AKP, ne de CHP demelisiniz. Bölünme korkusunu İzmir'de birlikte yenmeliyiz. DSP'nin sizi asla aldatmadığını hatırlamalısınız. Cesaretle Piriştina dönemine geri dönmelisiniz. Seçimlerde solun gerçek ve tek temsilcisinin DSP olduğunu görmeli ve buna inanmalısınız. İzmir'i ve İzmirlileri CHP'sine mahkûm etmemekte elinizde, AKP'ye terk etmemek de elinizde. Yeterki oylarınızı DSP'de birleştiriniz."

TimeTürk



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,311 µs