eksiktiniz! | " /> eksiktiniz! | "/>

En Sıcak Konular

Bir siz eksiktiniz!

17 Şubat 2009 14:45 tsi
Bir siz eksiktiniz! Kuzey Amerika Ulusal Kürt Kongresi adlı dernek, ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup yazarak, Türkiye'ye baskı yapmasını istedi.

Mektupta, Türkiye'nin Kürtler üzerinde baskı kurduğu ve bunun ABD'nin 'İyi Kürt-kötü Kürt' yaklaşımının devam ettiği sürece devam edeceği öne sürüldü.

Türkiye'nin "Kürtlerin talepleri karşısında PKK'yı bir bahane olarak" ileri sürdüğü iddia edilen mektupta, TRT 6'nın yayınının bile AB baskısı sonucu gerçekleştiği, bu kanalın sadece Kürtçe yayın yaptığı ancak Kürtlerin gerçek politikasını yansıtmadığı savunuldu. "Türkiye Batı dünyasından özellikle de ABD'den 'rıza' görebildiği sürece, Türk toplumunun tek ırktan oluştuğu ve Türk olmayanların insan haklarını inkar etme yönündeki politikasına devam edecektir. Sayın Başkan biz size, bu dışlayan, bölen ve zalim politikayı sonlandırmanız çağrısı yapıyoruz" denilen mektupta, ABD'nin geçmişte Kürtlere kendi ülkeleri olması sözü verdiğini ve bunun tutulmadığı iddia edildi.

Bir sayfalık mektubun en sonunda ise Obama'dan, "iyi Kürt, kötü Kürt" yaklaşımının terk etmesi ve Türkiye'ye Kürtler üzerindeki 'sindirme' politikasını bitirme ve onların kültürel ve demokratik haklarının tanıması için baskı yapması istendi.

PKK Örgütlenmesini Sağlıyor

Kuzey Amerika Ulusal Kürt Kongresi, Başbakan Erdoğan'ın Bush ile 5 Kasım 2007 tarihinde Beyaz saray'da yaptığı görüşmede de gündeme gelmişti. Erdoğan'ın Bush'a verdiği dosyada bu derneğin ABD'de PKK örgütlenmesini sağladığı belirtiliyordu. ABD'de Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresi'nin yanı sıra Amerikan Kürt Enformasyon Ağı da söz konusu dosyada yer alıyordu.

Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresi, 1989 yılındaki genel kurulunda benimsediği metinde bağımsız bir büyük Kürt devleti arzusunu dillendirmiş ve Türk topraklarını da sözde haritaya dahil etmişti.

Geçtiğimiz hafta da ABD'de yaşayan Türkler Obama'ya mektup göndererek, Ermeni politikası konusunda uyarılarda bulunmuştu.



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs