En Sıcak Konular

Bahçeli'den ağır sözler!

17 Şubat 2009 12:29 tsi
MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplahtısında bir konuşma yaptı. Hükümetin ekonomi politikalırını eleştiren Bahçeli,ağır sözler sarfetti.

Hükümetin ekonomi politikalarına ilşikin eleştirilerle konuşmasına başlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, işsizlik oranlarını diline doladı. Bahçeli, şunları söyledi:

BÖLÜCÜLÜK SOKAKLARA TAŞTI

"Hükümet oy kaygısıyla bazı bölgelerde alanı bölücülere terketti. Bir ay içinde Kürt konferansı adı altında bir konferans düzenlenecek. Erbil'de düzenlenecek kongrede bölücülük propagandaları yapılacak. Aşiret reisi Barzani ile ortak dil keşfedenler var. Tam bir aydın başıbozukluğu olarak tarihe geçecek. MHP bütün seçim çevrelerinde seçime katılacak. Bu seçim ayrı bir önem taşıyor. Bölücülük sokaklara taştı. Yoksulluk ve işsizlik tavan yaptı. Muhalefet ve iktidar din istismarına kucak açtı. Hükümetin politikası aldatma üzerine kuruldu. Tehlikeli bir çatışma ihtimali giderek artıyor. Milletin uyanması sağlanmalıdır. Millet kara propagandanın etkisinden kurtarılmalıdır. Millet o zaman hesabı sandıkta soracaktır. İki kutuplu şer cephesi propagandalarını sıklaştırmıştır. Siyasi gerilimler artmaktadır. Ahlaksızlığın ve yolsuzluğun failleri orataya çıkacaktır. Çatışma ve gerilimin failleri olan bu iki kutup Türk milletinin iradesini parsellemeye çalışmaktadır."

RAKİPLERİNİ DİN İSTİSMARCILIĞIYLA SUÇLADI

"Hükümet ve muhalefet din istismarında yarışıyor. Biz bunlara karşı farkımızı halka yüz yüze anlatmaktan başka çaremiz yoktur. Milletimizin teveccühü için sorunlara Ankara'dan bakan dürüst hakkanbiyetli çoğulcu demokratik çözüm arayışları yapan bir parti olarak ilkeli duruşumuz hazır kadrolarımızla bu sorunun üstesinden geleceğiz. Durmayacağız dinlenmeyeceğiz milletle aramızdaki sanal engelleri kaldıracağız. Aziz milletimize sandık başına gitmelerini, hiç bir telkin ve baskıya maruz kalmadan demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum. Her partinin bir farkı vardır. Bu demokratik bir sonuçtur. Seçmenin hür tercihine ambargo koymak, tehdit etmek, rüşvet vermek kabul edilemeyecek bir şeydir."

'AKP MÜPHEM BİR POLİTİKA İZLİYOR'

"MHP milli ve manevi değerlere nasıl bAktığı nasıl refleks gösterdiği bellidir. Seçmen hassasiyetleri ile hangi değerleri ortaya koyarak oyunlar oynandığını daha önce de gördük. Tahterevanın bir tarafına AKP, diğer tarafına CHP oturuyor. MHP'yi Meclis'e sokmamak için çok çaba gösterdiler. Milliyetçi hareketi bu denklemin dışında tutmaya kimsenin gücü yetmez. Yapay gerilimlerle seçmeni etkilemeye çalışmak doğru bir yaklaşım değil. AKP iktidarı meselelere dar ve kalıplaşmış bir pencereden bakıyor. Başbakan Erdoğan bazı gelişmeleri kullanarak nemalanmak istiyor. AKP müphem bir politika izliyor. Sokkataki vatandaş kredi kartı veya bir başka borcun etkisi altında ezilmektedir."

İŞSİZLİK RAKAMLARI

"Millet fertlerinin kahir ekseriyesi işsizliğe mahkum olmuştur. İş bulma ümidini kaybeden vatan evlatlarında artış olması bizi üzen taraf olmuştur. Genç nüfustaki işsizlik oranının bu denli yükselmesi üzerine, sorumluluk sahipleri iyi düşünmelidir. Genç kardeşlerimizin önünde zorlu ve çileli yıllar bulunmaktadır. Genç kardeşlerimizin iş kuracak durumda olmasalar bile bir işe sahip olmaları en insani haklarıdır. Bunu evlatlarımıza çok gören Başbakan Erdoğan'a bunun hesabını aziz milletimiz mutlaka soracaktır."

SOSYAL YARDIM RAHATSIZLIĞI

"Görülmesi gereken bugünkü siyasi otorite demokrasinin gerçek anlamda altını oymuştur. Menfaatle sarmaş dolaş olan bu partinin gerçek yüzü artık ortadadır. İnanç ve ilkelerinin şekil tarafında kaldığı, davranışa yansımadığı gayet net olarak görülecektir. Sorunları çözmek bir yana daha da arttırmıştır. Açlık sınırı yükselirken, yoksulluk artarken, AKP bunları önlemek yenine her şeyin daha fazlasını hakeden vatandaşımızı küçük yardımlara mahkum etmesini anlamak mümkün değil. Sahte kahramanlıktan üreyen bugünkü iktidar zihniyeti, kaybettirdiği yaşama sevinçlerini, azdırdığı yandaşlarının bedelini mutlaka ödemelidir."

HALK NEDEN TEPKİ GÖSTERMİYOR?

"Vatandaşlarımız derin bir anlam kriziyle karşılaşmaktadır. Bize göre kişilerin özgür olmalarının yanında huzurlu yaşamaları da önemlidir. Kanaatkar olma, toplumu en zor anlarda bir arada tutan önemli bir sosyal değerler biçimidir. AKP bu ağır koşullar karşısında henüz bir toplumsal tepki almaması vatandaşımızın sabrının henüz taşma noktasına gelmemesi anlamına geliyor. Onuruyla yaşayabilecekleri asgari refah seviyesi baz alınmalıdır. Siyasi vicdanımız çaresizlerin, işsizlerin üzülme hallerinin tercümanıdır. Kim nerede hangi sorunlarla boğuşuyor olursa olsun MHP bütün bunların üstesinden gelmek için uygun zamanı beklemektedir. Herkes bilsin ki, kim nerede ve hangi sorunlarla boğuşuyor olursa olsun; hayatın yol açtığı, iktidarın neden olduğu problemlere maruz kalırsa kalsın, Milliyetçi Hareket, bütün bunları not etmiş ve üstesinden gelmek için uygun zamanı beklemektedir. ‘Her şey Türkiye için', diyen zihniyet, gerçekten bu söylediğinde samimi olabilseydi, milletimiz bugünkü açmazlara sürüklenmeyecek, bunalım ve çaresizlikler hakim olmayacaktı."

samanyoluhaber



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,211 µs