En Sıcak Konular

Kütahya ve çevresi beşik gibi

17 Şubat 2009 10:59 tsi
Simav'da sabah saat 07.28'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde hastanede tedavi gören bir kadın, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Depremin ardından 10 sarsıntı kaydedildi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sırasında hastanede tedavi gören bir kadının, panik nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi.

Simav Kaymakamı Rıza Dalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların deprem sonrası panikle sokaklara çıktığını söyledi.

İlçe merkezi, belde ve köylerde bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ve bacaların yıkıldığını ifade eden Dalan, Kaymakamlık koordinesinde kurulan İlçe Kriz Merkezi'nin çalışmaları yürüttüğünü belirtti.

Kütahya Valiliği ve diğer ilçelerden bu kriz merkezine teknik destek yapıldığını anlatan Dalan, ilçede ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini anımsattı. Rıza Dalan, ''Hastanede tedavi gören Şaphaneli Nazife Çelik (38) adlı vatandaşımız, deprem sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir'' dedi.

Dalan, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin ilçeye gelerek incelemelerde bulunacağını kaydetti.

Bu arada, bazı GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının depremden zarar gördüğü ve bu nedenle köylerde vatandaşların cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmada güçlük çektiği öğrenildi.

-ARTÇI SARSINTILAR-

Simav'da sabah saat 07.28'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Simav'da 8, Emet ve Şaphane ilçelerinde birer sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Emet'te saat 07.36'da 2.7 büyüklüğünde bir, Simav'da 07.38-08.05 saatleri arasında büyüklükleri 2.7 ile 3.6 arasında değişen 8, Şaphane'de saat 07.58'de 2.7 büyüklüğünde bir olmak üzere toplam 10 artçı sarsıntı kaydedildi.

aa



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,522 µs