Ergenekon izi çıktı! | " /> Ergenekon izi çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

O pankarttan Ergenekon izi çıktı!

17 Şubat 2009 10:00 tsi
O pankarttan Ergenekon izi çıktı! Köpeklere serbest, Yahudiler ve Ermeniler giremez' yazılı pankardın ardından bakın kim çıktı...

İsrail ile Ermeniler'den özür dileme kampanyasına tepki olarak "Köpeklere serbest, Yahudiler ve Ermeniler giremez" pankartını açan Niyazi Çapa, Ergenekon tutuklusu Sendikacı Mustafa Özbek'in adamı çıktı...

Türkiye'de Anti-Semitizmin arttığına delil olarak gösterilen "Köpeklere serbest, Yahudiler ve Ermeniler giremez" pankartının ardındaki ilginç sır ortaya çıktı. O pankartı açan Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa'nın Ergenekon tutuklusu Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in yakın adamı olduğu öğrenildi.

Derin bağları tartışıldı

 Türkiye'yi daha önce de defalarca yaşanan tehlikeli bir provokasyon sürecine çekmek isteyen çevrelerin ekmeğine yağ süren son eylemin düzenleyicisi Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Çapa'nın derin bağlantıları tartışmaya neden oldu.

Osmangazi Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma da açılan ırkçı eylemin mimarı Çapa'nın en dikkat çeken özelliği ise Ergenekon operasyonlarının 11. dalgasında tutuklanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'le olan yakın ilişkileri. Çapa'yla Özbek'in yolları 2006 yılında sahneye çıkan "Ulusal Çizgi" hareketiyle kesişti. Medyada yer alan haberlere göre Özbek'in girişimleriyle harekete geçen oluşumda Niyazi Çapa'ya birlikte çok tartışmalı isimler yer aldı.

Birbirinden ilginç isimler

"Ulusal Çizgi" oluşumunda Niyazi Çapa'nın yanında eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Başkent Üniversitesi'nin sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof Ümit Özdağ, Prof. Dr. Mustafa Kafalıoğlu, Prof. Dr. Mustafa Erkal ve emekli Korgeneral Hasan Kundakçı gibi ilginç simalar görev aldı.

Her zaman yanındaydı

Tartışmalı organizasyonlarını Özbek'in başında bulunduğu Türk Metal İş Sendikası'nın mekanlarında gerçekleştiren Çapa, yine Özbek tarafından kurulan Türkiyem Topluluğu'nda Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Çapa, Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevine girmeden önce Özbek'in yaptığı çalışmaların vazgeçilmezi olarak bir çok adımda yanında bulundu.

Yahudiler tedirgin oldu

Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa'nın açtığı pankartın ardından art arda görülmeye başlanan Türkiye'deki sert Gazze tepkileri dünyanın en etkili Yahudi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Amerikan Yahudi Komitesi'ni tedirgin etti.

Gül teselli etti

Aralarında Anti-Defamation League (ADL) ve B'nai B'rith Internatinol (BBI) gibi etkili kuruluşları içinde barındıran Yahudi Komitesi'nin Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektupta, "Türkiye'de yaşayan Yahudiler'in kendilerini kuşatılmış ve tehdit altında hissettiği" belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Gül tarafından aranarak teselli edilen Yahudi akademisyen Leyla Navaro da bir gazetedeki yazısında, "Türkiye'nin ırkçılığa kaymakta olan geleceği için ürküyorum" ifadeleriyle yaşadığı tedirginliği dile getirmişti.

bugün

 

 



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs