En Sıcak Konular

262 gündür ölüm orucu tutan avukata ziyaret

0 0 0000 00:00 tsi
Eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Şinasi Haznedar, F tipi cezaevi uygulamasını protesto amacıyla 262 gün önce “ölüm orucu” eylemine başlayan avukat Behiç Aşçı'yı ziyaret etti.

Aşçı'nın Şişli'deki evinde gerçekleşen ziyarette, Bekaroğlu ve Haznedar'ın yanı sıra insan hakları savunucusu Kiraz Biçici de hazır bulundu.

Bekaroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, dostu olan Aşçı ile geçmişte insan hakları mücadelesinde bulunduklarını söyledi.

Aşçı'nın “tecridin kaldırılması için ölüm orucundan başka bir eyleminin kalmamasının Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu” öne süren Bekaroğlu, tecridin bir insan hakları ihlali olduğunu, bunun ısrar ve inatla devam ettirildiğini savundu.
F tipi cezaevlerinin istenildiği takdirde hiçbir mimari değişiklik yapılmadan kaldırılabileceğini anlatan Bekaroğlu, “Kişi suçlu olabilir. Terör suçu da işlemiş olabilir. Bu ayrı bir konudur. İnsanlar mevcut yasalara göre yargılanır, ceza alır. Cezalarını da insan oldukları unutulmadan, insan haklarına uygun bir ortamda çekerler” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e de seslenen Bekaroğlu, “Bugün tecritle ilgili atılacak bir adım Behiç Aşçı'nın hayatını kurtaracak. Sizin inançlarınıza göre, bu bütün insanlığın hayatını kurtarmak anlamına geliyor. Niçin bütün insanlığın hayatını kurtarmıyorsunuz?” dedi. Behiç Aşçı da, tecritin bir insanlık sorunu olduğunu belirterek, insanları bir araya getirme konusunda çözüm bulunmasını beklediklerini ifade etti.
 
 

Hürriyet
 




Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,586 µs