şok belgeler | " /> şok belgeler | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon sanığında şok belgeler

16 Şubat 2009 20:01 tsi
Ergenekon sanığında şok belgeler Ergenekon sanığı İP yöneticisi Hikmet Çiçek'ten dökümanlar şaşkınlık yarattı. Mesela ordu komutanlıklarının günlük istihbarat özeti... Ve daha neler neler...

Asrın davasında, silahlı terör örgütüne üye olma, açıklanması gizli bilgileri temin etmekten yargılanan İşçi Partili Hikmet Çiçek'ten çıkan dökümanlar görenleri hayrete düşürdü. Ele geçirilen bazı dökümanların üzerinde, "Ege Ordusu İstihbarat Başkanlığı Günlük İstihbarat Özeti" yazıyor.

Çiçek, İşçi Partisi'nin Basın Bürosu'ndan sorumluydu. Ergenekon Terör Örgütü iddiaları kapsamında yakalandı. Şimdilerde, silahlı terör örgütüne üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme ve açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmekten yargılanıyor. Hikmet Çiçek'ten ele geçirilen belgeler görenleri şaşırtıyor.

Sanık Hikmet Çiçek'ten ele geçirilen bu belgelerin köşesinde "GİZLİ" ibaresi var. 22 Eylül 2005'ten - 1 Mart 2006 tarihine kadar olduğu görülen belgelerin başlağı aynı. Yani: "EGE ORDUSU İSTİHBARAT BAŞKANLIĞI GÜNLÜK İSTİHBARAT ÖZETİ" yazıyor.

"İç İstihbarat" ana başlığının hemen altında, ara başlıklar sıralanıyor. Bunlar da, a)PKK/KONGRA-GEL Terör Örgütü Faaliyetleri, b)İrticai Faaliyetler,c)Yıkıcı Faaliyetler ve ç)Azınlık-Misyonerlik Faaliyetleri.

Yıkıcı faaliyetler de kendi içinde ikiye ayrılmış Aşırı Sağ Yıkıcı Faaliyetler ve Aşırı Sol Yıkıcı Faaliyetler. Örneğin, 11 ekim 2004 tarihli dökümanda, Yıkıcı Faaliyetler başlığının altında, 2 numaralı Aşırı Sol Faaliyetler başlığında şöyle deniyor:

Bu ve buna benzer çok sayıda belge delil klasörlerinde yer alıyor.

Gün gün olduğu izlenimi doğan belgelerde, kimi zaman da, ilgili başlıklara uyan bölüme, "kayda değer bir faaliyet tespit edilmemiştir" notu alınmış.

Hatırlanacağı üzere; Asrın Davası'nın kapsamlı iddianamesinde, sanık Hikmet Çiçek'ten, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu döneme ilişkin koruma planlarının da tamamının çıktığı yer alıyordu.

samanyoluhaber



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs