En Sıcak Konular

Ülkesi için yatağa girer miydi?

16 Şubat 2009 19:06 tsi
Ülkesi için yatağa girer miydi? Eski bir Mossad ajanı olan ve İsrail'in ikinci kadın başbakanı olmaya hazırlanan Tzipi Livni, ajanken emir verilseydi ülkesi için biriyle yatağa girer miydi?

İsrail’de 10 Şubat’taki seçimde kılpayı farkla birinci gelip Golda Meir’dan sonra ikinci kadın başbakan olmak için zorlu mücadele veren Kadima lideri Tzipi Livni’nin, eski bir Mossad ajanı olarak gizli yaşamına ışık tuttuğu bir mülakat 14 yıl sonra ilk kez tam haliyle Yediot Aharanot gazetesinde yayımlandı.

Yayımın zamanlaması kadın liderin Likud lideri Benyamin Netanyahu (Bibi) karşısında elinden kayan başbakanlık emeline hayat öpücüğü vermeye yoruldu. Zira mülakatta kendisini ‘aşkı arayan yalnız kadın casus’ olarak sunan Livni, emir verilirse ülkesi için yatağa girmeye kapıyı açık bırakıyor.
50 yaşındaki Livni, 1995’te verdiği ama o dönem İsrail ordusunun sansürüne uğramış mülakatta, Mossad’ın 1972 Münih Olimpiyatları’nda İsrailli sporcuların ölümüne yol açan Filistinlileri öldürmek için kurduğu seçkin Bayonet timi için dört yıl boyunca gizli çalışmanın üzerinde yarattığı baskıyı ve 1982 Lübnan savaşı sırasında gizli bir görevdeki rolünü anlatıyor. 22 yaşında genç bir kadın olarak Paris’in sosyetik bir semtinde ajanlık yaparken kalıcı ilişki kurmanın imkânsızlığından yakınan Livni, “Romantik ilişki bir çiftin birbirine dürüst olmasını gerektirir. Elbette ben kimseyle böyle bir ilişki geliştiremiyordum. Ama kurallara uyarsanız kısa bir ilişki kimseye zarar vermez” diyor.

“Öldürmek ve suikast, yasal olmasa da, ülkeniz için yapıyorsanız, meşrudur” savunması yapan Livni, Mossad’ın 1980’lerde nükleer sırları uluslararası medyaya açıklayan teknisyen Mordehay Vanunu’nun yakalanması vakasında olduğu gibi ‘bal kapanı kurduğu’ (kadın casusla baştan çıkarttığı) hatırlatıldığında şunları söylüyor: “Benden ülkem için biriyle yatağa girmemin istenip istenmediği soruyorsanız, yanıtım hayır. Ama istenseydi, ne derdim bilmiyorum. Mossad’da herkese göre biçilmiş bir görev vardır.” Kadın lider, casusluğun yarattığı baskısı şöyle aktarıyor: “Mossad için çalışmak iki dünyada yaşamak gibiydi. Bir tarafta çok gurur duyduğum şeyler yapıyordum, diğer tarafta çenemi tutmam gerekiyordu.”

‘İki numara olmam’

Öte yandan Livni dün hükümet pazarlıklarında Netanyahu liderliğindeki koalisyona katılmayı dışladı. Başbakan Ehud Olmert’ten “Bibi koalisyonuna katılmaktansa muhalefette kal” tavsiyesi alan Livni, “Daha önce de iki numara oldum, o konumdan süreci ilerletmem mümkün değil” dedi.



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,485 µs