En Sıcak Konular

Ergenekon sanığı Aygün iş başında!

16 Şubat 2009 16:48 tsi
Ergenekon sanığı Aygün iş başında! Ankara Ticaret Odası (ATO) üyeleri, meslek komiteleri seçimi için 18 Şubat Çarşamba günü sandık başına gergin bir ortamda gidiyor.

Yeni başkanın, bu seçimlerde belirlenen delegelerin oylarıyla işbaşına gelecek olması, bu oylamaya kritik bir önem kazandırıyor. Sinan Aygün yönetimine muhalif grubun, kendilerinin saf dışı bırakılmak istendiği iddiaları nedeniyle gergin bir ortamda gidilen seçimlerde 64 meslek grubunda seçimler yapılacak.


Çankaya Seçim Kurulu Başkanı Oktay Soydan, bugün muhaliflerin iddialarını, ATO Genel Merkezi'nde inceledi. Muhalifler, mevcut yönetimi, yetki belgelerini onaylamayarak oy vermelerini engellemekle suçluyor.

Her ATO üyesinin oy kullanması önünde engel bulunmasa da onlarca şubesi bulunan bir üyenin tüm oylarını bizzat atmaları mümkün olmuyor. Üyeler, bu yüzden yetki belgeleri ile görevlendirdikleri kişiler aracılığıyla oylarını kullanabiliyor. Muhalifler, mevcut yönetimi, yetki belgelerini onaylamamak için yavaş davranmakla suçluyor. ATO görevlileri ise başvuruların son anda yapıldığını öne sürerek, üst üste yığılı dosyaları seçimlere kadar yetiştiremeyebileceklerini belirtiyor.

Seçim Kurulu Başkanı Soydan, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "En geç salı akşamı tüzel kişilerin yetki belgelerinin mutlaka verilmesi gerektiği konusundaki resmi yazımızı yazacağız." dedi. ATO seçimleriyle ilgili tansiyon, mevcut yönetimin kendisine yakın şirketlere fason şube kurdurduğu iddialarıyla yükselmişti.

Bu arada, Oktay Soydan'ın oy kullanılması için oluşturulan salonları incelediği sırada muhaliflerle mevcut yönetim taraftarı iki kişi arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

CİHAN




Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs