En Sıcak Konular

Encümen-i Daniş Gökçek'e soruldu

16 Şubat 2009 15:43 tsi
Encümen-i Daniş Gökçek'e soruldu CHP'nin Ankara adayı Murat Karayalçın'ın Encümen-i Daniş üyeliği, Gökçek'e soruldu. Gökçek ne cevap verdi dersiniz...

Melih Gökçek yine gündeme damga vuracak bir iddiada bulundu. Gökçek, "Murat Karayalçın'ın Encümen-i Daniş üyesi olduğu söylendi, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şok bir iddia ile yanıt verdi.

Soruya "Karayalçın'ın İstanbul'daki Baronların adayı olduğunu biliyorum" cevabını veren Gökçek, Karayalçın'ın adaylığının İstanbul'da 5 generalin projesi olduğunu iddia etti.

Baykal'ın da bu planı şartsız kabul ettiğini belirten Gökçek, Karayalçın'ın adaylığına DSP'nin ilk önce karşı çıktığını ancak daha sonra destek açıklaması yaptıklarını da hatırlatarak, "Daha sonra İstanbul'a çağrıldı ve 'sen buna karşı gelemezsin' dendi, bunun üzerine DSP Ankara'da aday çıkarmadı" dedi.

Anketlerde MHP'nin parlatıldığını da hatırlatan Gökçek, "Ankette MHP'yi yüksek gösteriyorlar. Bu seçimlere kadar devam edecek. Önümüzdeki günlerde yeni bir anket yapılacak benim oylar yüzde 36'ya düşürülecek MHP yükseltilecek" diye konuştu.

KARADAYI: KARAYALÇIN ENCÜMEN-İ DANİŞ ÜYESİ

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın internete düşen ikinci ses kaydında Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Encümen-i Daniş üyeleri deşifre ediliyor. Karadayı'nın kendisini de saydığı üyeler arasında daha önce gündeme gelmeyen bir isim de bulunuyor: CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı Murat Karayalçın.

Söz konusu kayıtta Encümen-i Daniş'i oluşturan emekli generaller ile emekli büyükelçileri sayan Karadayı, aralarındaki siyasetçileri ise şöyle sıralıyor: "Girmek kolay değil oraya. Bir kişi el kaldırmasa giremez. Fethi Çelikbaş var, eski başbakan, meclis başkanı, başbakanlık da yaptı... Bülent Ulusu var. Murat Karayalçın var, ondan sonra İlter Türkmen var, Mustafa Aysan var, Oğuz Gökmen var, yani bunlar eski milletvekilleri. Sefa Reisoğlu var. Kamuran Evliyaoğlu var, 8 tane bakan var, bunlar hep eski bakanlardan. Necmettin Karaduman var, eski Meclis başkanı."



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,706 µs