En Sıcak Konular

Mazlumder İsrail'e suç duyurusu yaptı

16 Şubat 2009 13:58 tsi
MAZLUMDER, Gazze'ye yönelik saldırılarda ''fosfor bombası'' kullandığı iddiasıyla İsrailli yetkililer hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şube Başkanı Ayhan Küçük, Gazze'ye yönelik saldırılarda ''fosfor bombası'' kullandığı iddiasıyla İsrailli yetkililer hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Küçük, İsrail ordusunun 27 Aralık 2008 tarihinde Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda ayrım yapmaksızın sivil halk, okullar, camiler hatta sivil toplum kuruluşlarını ve medyayı bile hedef alındığını, bu saldıralar sonucunda 1350 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 500 kişinin de yaralandığını savundu.

Küçük, saldırıya maruz kalan bölgede faaliyet gösteren gözlemciler ve hastane yetkililerinin İsrail'in uluslararası anlaşmalarda yasaklanan silahları kullandığını ve bu yönde birçok bulguya rastlandığını bildirdiklerini ifade etti.

İsrail'in bu saldırılarda ilk defa birtakım silahları Filistin halkının üzerinde denediğini iddia eden Küçük, ''Fosfor bombalarının izleri maktul ve yaralıların bedenlerinde açıkça görülmüştür. Sadece bu durum bile İsrail'in işlediği insanlık suçunu ve soykırımı özetlemektedir'' dedi.

İnsanlığa karşı işlenen bu suçu dünya kamuoyuna teşhir etmek ve İsrail'in Gazze'de işlediği suçları ortaya çıkarmak için her türlü çabayı ortaya koyduklarını dile getiren Küçük, ''Bölgeden alınan numuneleri Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ne gönderdik. Analiz sonucunda fosfor etkenine rastlandı'' diye konuştu.

Ayhan Küçük ve beraberindeki grup, daha sonra İsrailli yetkililer aleyhine hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

aa



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs