En Sıcak Konular

Habertürk'e ilginç transfer

16 Şubat 2009 13:12 tsi
Habertürk'e ilginç transfer Ciner Grubu çıkartacağı Habertürk gazetesi için birbirinden flaş transferler yaparken, en ilginç transferi Zaman Gazetesi'nden yaptı..

Yakında yeni gazetesini çıkartmaya hazırlanan Ciner Grubu, bir yandan da basında yaptığı transferlerle iddialı bir kadro kurmaya başladı. Basında bir çok ismi transfer eden ve bir çok ünlü köşe yazarı ile de görüşmelerini sürdüren Habertürk, basında yılın transfer bombasını patlattı.

ZAMAN'IN TÜRBANLI YAZARI HABERTÜRK'TE
Zaman gazetesinde yazdığı köşe yazıları ile dikkat çeken ve toplumdaki bir çok klişeleşmiş ezberi bozan Nihal Bengisu Karaca, Habertürk'e transfer oluyor. Bir süre önce Habertürk yetkilileri ile görüşen ve prensip anlaşmasına varan Karaca, hem Habertürk gazetesinde köşe yazılarına devam edecek, hem de Habertürk televizyonunda program yapacak.

O RÖPORTAJ TRANSFER YOLUNU AÇTI
Merkez medyanın Nihal Bengisu Karaca'yı keşfetmesi özellikle iki yıl önce Radikal gazetesine yazdığı "Tesettürlü bir kadının tatil güncesi" yazısı ile oldu. Hatta bu yazı o kadar ilgi çekti ki, 'beyaz Türklerin medya temsilcisi' olarak tanımlanan Ayşe Arman onunla bir röportaj yaptı. Karaca'nın o röportajla başlayan dostluğu, Ayşe Arman'ın babasını kaybettiği zaman çektiği başsağlığı mesajı ile daha da pekişti ve ardından ikinci röportaj geldi. Bu röportajda Nihal B. Karaca ve Ayşe Arman, 'iki karşı mahallenin temsilcisi' olarak bir birlerini sorguladı. Karaca bu röportajında 'bizim mahalle sizin mahalle' diyerek aslında hem laikçi kesilerin hem de merkez medyanın tavrını sorgulamıştı. Nihal B. Karaca'nın bu röportajının ardından merkez medyanın kapıları da kendisine açılmış oldu.

MERKEZ MEDYADA BİR İLK
Nihal B. Karaca'nın Habertürk'e transferinin çok önemli bir sembolik anlamı da var. Bugüne kadar, 'merkez medya' olarak tanımlanan basında hiç bir türbanlı köşe yazarı kendisine yer bulamadı. Hatta, 'cemaat destekli' denen Sabah gazetesi bile buna cesaret edemedi. Yazılı olmasa da merkez medyada uygulanan 'burada türbanlı çalışamaz' kuralında, bu transferle ilk kez gedik açılmış oluyor. Bu adım son dönemin çok popler söylemiyle bir 'açılım' da olsa, bazı yerleşik kuralların da değişebileceğini göstermesi açısından anlamlı bir adım. Tabii ki bütün bu yazılı olmayan yerleşik kuralları yıkan Nihal B. Karaca'yı bu başarısından dolayı da kutlamak gerekiyor. Nitekim, ötekinin öcü gibi algılandığı medya dünyasında sadece kalemi ile kendine bir yer edinmek hiç de kolay değil ve asla tesadüflerle olmayacak bir başarı.

Ensonhaber



Bu haber 968 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs